Doprajte si kvalitu, doprajte si bambus!

Materiál 21. storočia

Aj keď sa zdá, že vymyslené už bolo úplne všetko, niektoré materiály človek začal používať len nedávno a ešte stále objavuje všetky ich prednosti. Hromada prekvapení je ukrytá aj v bambusových vláknach.

Hoci v Ázii sa bambusové vlákna používajú takmer od nepamäti, zvyšok sveta vrátane výrobcov luxusných uterákov či posteľnej bielizne začal ich výnimočné vlastnosti oceňovať len nedávno. Tak ľahko s tým asi ani neprestane, lebo tieto vlákna sa zdajú neprekonateľné!

Naozaj ide o vlákna z rastliny a hoci je z rastliny aj bavlna, bambus má oproti nej mnoho predností. Bambusové vlákna sú príjemnejšie na dotyk, ľahšie sa farbia a najmä baktérie v nich majú takmer nulovú šancu na rozmnožovanie.

To robí z uterákov, kúpeľňových aj plážových osušiek, posteľnej bielizne a prestieradiel s obsahom bambusových vlákien výnimočne kvalitný a luxusný bytový textil. Ak je bytový textil vyrobený zo stopercentne prírodných vlákien, v správnom pomere nakombinovaných z bavlny a z bambusu, výrazne získava nielen na vzhľade alebo príjemnosti na dotyk, ale aj na vlastnostiach, ktoré pri uterákoch a posteľnej bielizni vyhľadávame, potvrdila Marianna Braun, odborníčka na bytový textil. Luxusné uteráky a osušky z bambusových vlákien lepšie sajú vodu a zároveň sa rýchlejšie vysušia. Sú vhodné pre všetkých vrátane detí, alergikov alebo ľudí s veľmi citlivou pokožkou. Uteráky aj posteľná bielizeň si aj po mnohých vypraniach držia tvar a farbu a ženy určite ocenia aj to, že sa ľahšie žehlia.

Od posteľnej bielizne chceme, aby okrem toho, že pekne vyzerá, bola príjemná aj na dotyk, aby v nej periny, vankúše aj naše telá dýchali a zároveň boli chránené v zime pred chladom, v lete pred teplom a pred mikroskopickými organizmami, ktoré spôsobujú choroby či alergie. Prestieradlá a obliečky z bambusového vlákna to dokážu zabezpečiť. Navyše sú hypoalergénne, antibakteriálne, protiplesňové a prispievajú k pokojnému a zdravému spánku.

Možno, keby múdri ľudkovia v Ázii už pred dvoma tisíckami rokov vedeli, ako bambusové vlákna spracovať a vyrábať z nich nielen laná, ale aj jemný textil, hovorilo by sa dnes „spať ako v bambuse“ namiesto „spať ako v bavlnke“. Možno o pár rokov…

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.