Na kvalite obliečok záleží

Ako si ich vybrať?

Spánkom strávime tretinu svojho života. Je teda dôležité, aby sme sa počas noci cítili príjemne a dokázali si dostatočne oddýchnuť. Na to, aby bol náš spánok príjemný, je dôležité mať obliečky z kvalitného materiálu a v prevedení, ktoré nám najlepšie vyhovuje a zároveň dlho vydrží. Ako si vybrať tie správne?

Vďaka rozvoju textilného priemyslu je dnes v obchodoch
k dispozícii bohatý výber farieb aj materiálov. Ako sa v nich však vyznať? Dôležitá je kvalita materiálu, prevedenie, veľkosť i cena. Je len na našom rozhodnutí, aké parametre výberu zvolíme a akú cenu sme za posteľné obliečky ochotní zaplatiť.

V prípade, že sa nedokážeme rozhodnúť, vždy môžeme požiadať o radu odborníka v obchode, ktorý nám určite ochotne podá pomocnú ruku. Platí, že vhodnejšie sú prírodné materiály vyrobené z bavlny, ktorá je priedušná a navyše dobre saje pot, takže ani počas teplejších nocí sa nemusíme báť, že sa prebudíme so spoteným chrbtom.

Vybrať si môžeme klasickú bavlnu, ktorú používali už naši predkovia, alebo jej modernejšie varianty. Navyše je príjemná aj pre peňaženku. Pre tých, ktorí milujú bavlnené obliečky, no nenávidia žehlenie, môže byť ideálnou voľbou krep. Prírodný materiál nie je náročný na údržbu a vyzerá štýlovo. Problémom môže byť jedine jeho „nariasené“ prevedenie, ktoré nie je každému príjemné na dotyk.

Najluxusnejšie vyzerajúcim materiálom je nepochybne satén. Je jemnejší a zaručí dokonalé pohodlie i tomu najnáročnejšiemu spáčovi. Pozor si však treba dať na to, či je vyrobený z klasickej bavlny alebo polyesteru, ktorý je síce cenovo dostupnejší, no neposkytuje rovnaké pohodlie.

Pre tých, ktorým je večná zima, je vhodný zasa hrejivý flanel. V ponuke obchodov sa nachádza aj polybavlna a mikrovlákno, no platí, že bavlnené obliečky sú pevnejšie a vydržia dlhšie. Používaním a praním nestrácajú svoju kvalitu. Pozor si však treba dať na nekvalitný materiál, ktorý spoznáme podľa na pohľad tenkého vlákna. Takéto obliečky sa väčšinou dovážajú z Ázie.

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.