Čo sa nosí na jar v spálni?

Inšpirujte sa naším výberom

Jar je časom nových začiatkov, prvých slnečných lúčov a prebúdzania, no aj obdobím nevyspytateľných zmien počasia a jarnej únavy. Ak chcete svojmu domovu vdýchnuť život a farby, ktoré rozžiaria aj pochmúrne dni, nenecháme vás v tom samých. Pozrite si naše inšpirácie do spálne a vyberte si jarné obliečky pre každý štýl.

Romantika s vintage nádychom

Kvetované obliečky sú nestarnúcou klasikou. Nechajte svoju posteľ rozkvitnúť v pastelových farbách a cíťte sa ako v romantickom filme. Kvety krásne vyniknú v jednoducho zariadenej spálni, pričom ich vkusne doplnia aj dekoračné vankúšiky či prikrývka v jednofarebnom prevedení. Nech sú obliečky akcentom, ktorý zaujme oko, a do postele sa vďaka nemu budete tešiť ešte o čosi viac.

Jemnosť v interiéri

Farbou roka 2024 sa podľa spoločnosti Pantone stala jemná broskyňová s nádychom oranžovej – Peach Fuzz. Vyjadruje túžbu po pokoji, harmónii a optimizme. V interiéri skvelo ladí s neutrálnymi farbami, ako biela, béžová, šedá alebo čierna. Vďaka jemnému odtieňu je všestranne kombinovateľná. Zakomponujte ju do priestoru tak, aby odrážala vašu osobnosť a vkus.

Vedeli ste, že?
Spoločnosť Pantone vyberá farby roka aj podľa aktuálnej situácie vo svete. Farba roka nie je len o dizajne či vkuse. Nesie v sebe posolstvo, ktoré upozorňuje na aktuálne problémy, a je symbolom nádeje na ich riešenie.

V jednoduchosti je krása

Nemusíte zúfať, ak farebné kombinácie a rozmanité vzory nie sú pre vás. Vaša spálňa môže byť naladená jarne a stále „in“ aj v rámci minimalizmu. Zemité odtiene, typické pre škandinávsky štýl, doplňte spolu s jednofarebnými obliečkami prikrývkou či vankúšikmi s jemným kvetinovým vzorom. Nádych prebúdzajúcej sa prírody tak prinesiete domov veľmi jemným a decentným spôsobom.

Jar nie je len o kvetoch

Rozkvitnutá lúka je často prvou asociáciou spojenou s jarou. Prebúdza sa však príroda všeobecne – stromy sa zelenajú, vtáky štebotajú, zvieratá vyliezajú zo svojich brlohov. Potlač na obliečkach teda nemusí byť len kvetovaná, hodia sa tiež stromy, listy, zvieracie motívy, prírodné farby aj pestrejšie farebné kombinácie. Nebojte sa zakomponovať prírodu do svojich domovov neštandardným spôsobom. Dajte si však pozor na prekombinovanie farieb a vzorov, môžu pôsobiť rušivo.

Pre milovníkov variabilnosti

Ak nemáte radi stereotyp a myslíte si, že by vás kvety či iné prírodné vzory rýchlo omrzeli, stavte na obojstranné obliečky. Vzor si tak môžete obmieňať každý deň jednoduchým obrátením paplóna. Tento typ je zároveň vhodným kompromisom pre páry. Kým nežnejšia polovička bude spať pod kvetinovou záhradou, muž sa zakrúti napríklad do pásikov. Napriek tomu však budú stále farebne ladiť.

TIP
Keďže je počasie na jar vrtkavé, ideálnou voľbou sú posteľné obliečky s dobrými termoregulačnými vlastnosťami, vďaka ktorým ich môžete využívať celoročne. K takýmto materiálom patria hladká bavlna, krep, damask či džersej.

Vplývajú na vás trendy jednotlivých ročných období, alebo vaša spálňa vyznáva celoročne jeden štýl? Dajte nám vedieť, či jar kvitne aj vo vašom interiéri. Podeliť sa môžete aj foto ukážkou. 🙂

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.