Hlava v oblakoch

Ako si vybrať správny vankúš?

Všetci poznáme ten pocit, keď sa ráno zobudíme a zdá sa nám, že sme v noci ani oka nezažmúrili. Niekedy je na vine nočná mora, niekedy málo spánku. Keď sa však takto budíte pravidelne, mali by ste začať hľadať príčinu inde. Na vine môže byť váš vankúš.

Myslite na to, že spánkom strávite až tretinu života, čo je celkom podstatná časť, preto by ste si na kvalitnom spaní mali dať záležať. Vaše telo aj myseľ sa vám odvďačí nielen ráno, ale aj dlhodobo v neskoršom veku. Ak ste si zvykli spávať na zlom vankúši a budiť sa nevyspatí a meraví, sedíte na časovanej bombe. Nepriaznivé dôsledky pocítite skôr či neskôr v podobe nepríjemnej bolesti krku a chrbta. Dá sa tomu však veľmi jednoducho predísť – kúpou vysnívaného vankúša, ideálneho práve pre vás.

Vankúš musí sedieť
Veľa ľudí výber správneho vankúša podceňuje. Aj keď to nie je taká veľká investícia ako matrac, vankúš je taktiež vhodné najprv vyskúšať. Treba dbať na to, aby ste mali pri spánku krk a chrbticu v neutrálnej pozícii, ktorá je rovnaká, či stojíte, sedíte, alebo ležíte. Keď vás vankúš dostáva do neprirodzenej polohy, šija sa cez noc namáha a vytvára nepríjemné svalové napätie, ktoré potom cítime ako bolesť aj počas dňa.

Ktorý je ten pravý?
Na trhu je nespočetné množstvo vankúšov, čo môže potenciálneho nákupcu zmiasť. Čím citlivejší je váš krk, tým viac by ste si mali dať záležať na výbere. Pri problémoch s chrbticou sa odporúča siahnuť po tvarovanom anatomickom vankúši, ktorého jadro tvorí tzv. vysokoelastická pamäťová pena. Tá sa tvaruje pod vplyvom teploty a tlaku a rozkladá váhu hlavy, krku a šije na vankúši. Dokonale kopíruje obrysy a krivky tela a vďaka svojej poddajnosti poskytuje príjemné uvoľnenie svalov a relaxáciu. Ak ste typ citlivý na materiály, siahnite po vankúši špeciálne navrhnutom pre alergikov zo zmesového materiálu bavlna + polyester, ktorý doslova odpudzuje prach.

Vysnívaný vankúš
Našli ste ten pravý? Ak sa budíte vyspatí doružova, pravdepodobne je to ON. Nezabúdajte však dbať na dodatočnú údržbu vášho posteľného miláčika. Výplň vo vankúši tvorí jemné duté, priestorovo tvarované vlákno vo forme vločiek. Vďaka tomu je vzdušný a zároveň objemný. Na zachovanie optimálnych podmienok sa odporúča raz za čas ho pretriasť, vyvetrať, podľa potreby aj vyprať. Pri praní sa riaďte symbolmi na etikete.
Teraz vám už nič nestojí v ceste k nerušenému a plnohodnotnému spánku. Želáme vám s vaším vysnívaným vankúšom príjemné noci plné krásnych snov.

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.