Na jemnú pokožku – jemný župan

Zabaľte svoje ratolesti do hebkosti

Určite poznáte ten pocit, keď sa po sprche či horúcom kúpeli zabalíte do teplého mäkkého župana. Okrem príjemného pocitu tým chránite aj svoju pokožku. Tú majú deti ešte omnoho citlivejšiu, preto je pre ne župan po kúpaní jednoznačnou voľbou. Na trhu je široký výber, no nie každý produkt je pre citlivú pokožku ten pravý. Ako sa teda rozhodnúť a podľa čoho vybrať vhodný detský župan?

Materiál na prvom mieste

Výberu kvalitných uterákov a županov by sme mali venovať zvýšenú pozornosť, obzvlášť, keď ide o materiály určené pre detskú kožu. Práve pre tento typ sú vhodné výrobky s označením soft. Ide o mäkké, jemné produkty vyrobené z mikrobavlny, ktoré spĺňajú nároky citlivej detskej pokožky. Vďaka špeciálnej úprave ich dlhých vlákien sú maximálne nasiakavé, hebké a nadýchané.

Uterák či detský župan z mikrobavlny má výhodu, že rýchlo schne. Aj vďaka tejto vlastnosti sa predchádza tvorbe baktérií a výrobky sú vhodné aj pre alergikov. Zdravotná neškodnosť je jednou z najdôležitejších vlastností pri výbere textílií pre deti, predovšetkým tých, ktoré sú určené na osobnú hygienu.

Župan s kapucňou

Jemný materiál, nežná starostlivosť

Väčšina rodičov sa o detské župany stará rovnakým spôsobom ako o zvyšné oblečenie. Ak chcete dlhodobo udržať vlastnosti soft mikrobavlny v čo najlepšom stave, používajte šetrné pracie prostriedky. Ekologické sú zvyčajne vhodné aj pre alergikov a navyše ich používaním odbremeníte našu planétu od zbytočných toxínov. Pri starostlivosti o župan sa, samozrejme, riaďte pokynmi uvedenými na štítku.

Tip: Dôležité je tiež nechať župan po použití poriadne uschnúť. Vlhké prostredie je pre baktérie najlákavejším miestom.

Pri dodržaní správnej starostlivosti župany a uteráky z mikrobavlny nestratia svoje vlastnosti a ich používanie bude dlhodobo príjemné pre dieťatko, ale aj dospelých s citlivou kožou, ekzémom či alergiou. Najmä u detí ide o dôležitý faktor. Veď šťastné dieťa robí šťastnou aj matku.

Kvalita verzus dizajn

V dnešnej dobe existuje viac typov županov – bez kapucne, s kapucňou či pončo. Na trhu je mnoho materiálov, farebných možností, dizajnov, obrázkov, vzorov. Stále by však pri výbere mala byť na prvom mieste kvalita a praktickosť. Pre deti je vhodné zvoliť variant s jednoduchým zapínaním či zavinovaním a najmä s kapucňou, aby bola hlávka vášho drobca po kúpeli v teple.

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.