Originálne vankúšiky pre vašich najmenších

Funkčné a zároveň hravé

Spontánnosť, tvorivosť, voľnosť, objavnosť – detské vankúše vedia vašim ratolestiam ponúknuť viac, ako sa na prvý pohľad zdá. Keďže reprezentujú rôzne bytosti alebo zvieratká, dieťa k nim prechováva iné emócie ako napríklad k autíčku. Tie sa pomocou svojho plyšového kamaráta učia nielen prejavovať, ale aj zvládať. Vankúš pre deti sa tak stáva akýmsi terapeutickým nástrojom, vďaka ktorému sú mnohé situácie v detskom svete lepšie zvládnuteľné. Sú však aj ďalšie dôvody, prečo im ho dopriať.

Benefity netradičných vankúšikov

Vankúš aj hračka, 2 v 1. Dvojku ale môžeme zameniť za vyššie číslo, pretože viacúčelovosť je ich charakteristickým znakom. Mäkké polyesterové postavičky na spanie totiž vystupujú aj v úlohe priateľa, spoločníka na cestách, ochrancu počas spánku, ako i doplnku, ktorý zútulní posteľ a skrášli detskú izbu. Za to, že sú žiadané v čase hrania aj v čase odpočinku, môže jednak príjemný materiál a taktiež ich vizuálne prevedenie.

Vankúšikový kamarát vďaka svojmu roztomilému vzhľadu ihneď vyčarí úsmev na tvárach vašich detí. Tie mu môžu vyrozprávať všetky svoje šibalstvá, podeliť sa s ním o pocity v neznámom prostredí (kvôli nízkej hmotnosti a dobrej skladnosti si ho môžu zobrať na cesty), môžu ho objímať, starať sa o neho ako o svojho súrodenca. Vzhľadom na to, že pri výrobe nie je kladený dôraz iba na dizajn, ale aj na funkčnosť, jeho hebkosť je tajomstvom pohodlného a pokojného spánku. Tá je zároveň príčinou toho, prečo sa vankúš pre deti stáva obľúbeným aj u dospelých a svojou prítomnosťou poteší každú vekovú kategóriu.

Ako ich vníma dieťa?

Hra je považovaná za jednu zo základných potrieb dieťaťa, patrí k jeho zdravému psychickému vývoju, v značnej miere je prostriedkom jeho komunikácie, vyjadrením citového rozpoloženia, ale tiež zdrojom nových poznatkov. Samotná hračka slúži na upútanie pozornosti dieťaťa, na zábavu, na rozvíjanie kognitívnych a motorických schopností, no vplývať môže aj na sociálny a emocionálny vývoj (podľa typu hračky a veku dieťaťa). Platí to aj pre vankúš pre deti?

Áno. Detské vankúše v realistickom dizajne postavičiek alebo zvieratiek prinášajú deťom viac, ako pohodlie pri spánku. Pokiaľ ide o voľnú hru, bez striktných pravidiel (čiže aj hranie sa s plyšovým vankúšikom), dochádza k činnosti, pri ktorej sú deti režisérom, samé si volia námet, roly, spôsob ich stvárnenia. Výsledkom je podnecovanie fantázie a získavanie rôznych zručností. Navyše, rodičia môžu prostredníctvom takejto hry dieťa lepšie spoznať a porozumieť jeho vnútornému svetu.

Vedeli ste, že?

Veľkú zásluhu na rozmachu plyšových zvieratiek má Margarete Steiffová. Keď mala rok a pol, ochorela na detskú mozgovú obrnu a zostala pripútaná k invalidnému vozíku. Hoci sa mohlo zdať, že bude vyžadovať 24-hodinovú starostlivosť, s jej pozitívnym postojom k životu sa veci vyvíjali inak. Výborné výsledky v škole, ambicióznosť a bohatá kreativita jej pomohli prekonať vlastné hranice. Začala navštevovať školu šitia a aj napriek svojmu hendikepu si spolu so sestrami otvorila doma krajčírsku dielňu.
Model slona z filcu, ktorý videla v módnom časopise v roku 1880, ju podnietil k ušitiu podobných slonov (vtedy ešte ihelníčkov). Záujem o ne bol však taký veľký, že popri oblečení sa Margarete začala venovať aj šitiu rôznych malých a mäkkých zvieratiek, až kým sa z krajčírskej dielne nestala fabrika na plstené veci a hračky. Firma, ktorá nesie jej meno, funguje v duchu jej založenia dodnes. Hlavný podiel na vzniku prvých plyšákov má teda nemecká podnikateľka, u ktorej nad zdravotnými problémami zvíťazila motivácia…

Za každým plyšovým priateľom sa skrýva unikátny príbeh. Jeho pokračovanie môžete dotvoriť aj vy, stačí sa na chvíľu zasnívať a prinavrátiť mysli kúsok detskej predstavivosti.

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.