Pestrá ochrana pred nepriaznivými vplyvmi

Aby bola posteľ vkusne chránená

Spálňa je najintímnejším miestom príbytku a aj keď do nej iná ako naša noha často nevstúpi, chceme ju mať uhladenú, útulnú a zariadenú podľa našich snov. Veď aj vzhľad spálne výrazne ovplyvňuje náš spánok, a teda aj naše fungovanie počas nasledujúceho dňa. Tipom, do čoho zaodieť posteľ, sme sa nedávno venovali v inom článku. Čo však spraviť v prípade, že tam stále akosi niečo chýba? Vyrieši to prikrývka na posteľ.

Estetický aj praktický pomocník

Poznáte to. Vybrali ste si tie najkrajšie obliečky, aké ste našli. Presne podľa vášho vkusu. Natešení ste do nich obliekli vankúše a paplóny, no výsledný efekt nebol taký, ako ste očakávali. Možno obliečky neboli také kvalitné a výrazné ako ste si pri kúpe mysleli. Možno ste ich nezladili s nábytkom a doplnkami v izbe. Viac pravdepodobné však bude, že všetko do seba presne zapadne po doplnení dekoračnej prikrývky.

Nazývame ju síce dekoračná, pretože je výrazným elementom spálne, ktorý ihneď udrie do očí, no prikrývka je aj funkčná. Okrem toho, že obliečky ochraňuje pred znečistením či pokrčením, vždy ju môžete použiť na samotné prikrytie. V letných mesiacoch je často prijateľnejšia ako paplón, no zíde sa i kedykoľvek počas roka, napríklad pri poobedňajšom „šlofíku“.

Dekoračná prikrývka

Ako si správne vybrať?

Keďže sa prikrývka na posteľ stala obľúbeným doplnkom a každému vyhovuje niečo iné, aj výrobcovia sa museli prispôsobiť a ponúknuť kupujúcim viac variantov. Na výber máte dva základné typy prikrývok – prešívané a neprešívané. Má u vás prikrývka slúžiť len ako doplnok? V tom prípade vám stačí tenšia, neprešívaná. Ak však už vopred viete, že ju využijete aj ako letný paplón, prešívaný typ s polyesterovou výplňou bude vhodnejší.

Pokiaľ ide o farebnú paletu a vzory, vyberie si každý – milovník kvetov, geometrických tvarov, abstraktných vzorov aj minimalizmu. Dôležité je dbať na zladenie prikrývky s posteľnou bielizňou a celkovým zariadením spálne. Vždy nechajte vyniknúť prikrývku alebo obliečky. Všade hýriace farby a vzory by mohli pôsobiť chaoticky a nevkusne. Vaše oko by nevedelo, kam sa skôr pozrieť, a to by nemuselo mať dobrý dopad ani na váš spánok.

TIP
Iste ste už počuli o severskom štýle hygge. Jeho útulnosť si vytvoríte najmä použitím jemných a mäkkých materiálov, príjemných a oku lahodiacich doplnkov. Zabaľte sa do prikrývky, zapáľte svetielka či sviečky, miestnosť prevoňajte vonným olejom, ktorý kvapnete do difuzéra, a pocit hygge sa jednoznačne dostaví.

Nezabúdajte na starostlivosť

Od toho, ako často a na čo budete prikrývku používať, závisí aj jej údržba. Vo všeobecnosti je však možné oba typy prať v práčke, zvyčajne na 30 alebo 40 °C. Neprešívané prikrývky budú suché raz-dva, pri prešívaných treba počítať s tým, že poriadne nasiaknu vodou, takže aj doba sušenia bude dlhšia. Neprešívané prikrývky môžete v prípade potreby aj ožehliť. Pred údržbou každej prikrývky si však pozorne prečítajte informácie na štítku.

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.