Do čoho zaodieť posteľ v zime?

Spálňa v novom šate

S prichádzajúcou zimou rastie túžba obklopiť sa hrejivými materiálmi príjemnými na dotyk, do ktorých sa môžeme kedykoľvek zababušiť. Najintenzívnejšia je pri zaspávaní, preto je spálňa často prvým miestom, ktoré obliekame do zimného šatu. Zimné posteľné obliečky môžu mať v dnešnej dobe mnoho tvárí. Podľa čoho si vybrať?

Kvalita na prvom mieste

Kúpou lacných obliečok možno na chvíľu pomôžete svojej peňaženke, no samotný materiál hneď prezradí, či ste urobili dobre. Kvalita niečo stojí, preto sa nebojte investovať a kúpte si zimné obliečky, do ktorých sa s láskou zaviniete. Predsa len ide o dlhodobú investíciu, ktorá vplýva aj na dobrý spánok, a tým na vaše fungovanie počas celého dňa.

V zime zabudnite na satén a iné chladivé materiály a stavte na flanel či bavlnu. Chameleónom medzi materiálmi, ktorý v lete ochladí a v zime zahreje, je ekologický materiál bambus, vyznačujúci sa dobrou termoreguláciou. Navyše je hypoalergénny a antibakteriálny. Bambusovú prímes môžeme nájsť aj v prestieradlách, ktoré sú rovnako dôležitou súčasťou posteľného odevu. Svojimi elastickými vláknami poskytujú pružnosť a zároveň sa vyznačujú antibakteriálnymi vlastnosťami.

Flanel je vyrábaný z husto tkanej bavlny, vďaka čomu je mäkký, hrejivý a hebký. Obľúbenou klasikou sú bavlnené posteľné obliečky, ktoré odolné a priedušné. Vďaka hypoalergénnemu účinku potešia alergikov a ľudí s citlivou pokožkou.

Ako v zimnej rozprávke

V ponuke zimných obliečok nájdete neutrálne odtiene s jemným vzorom, ale aj výrazné farby s vianočnými motívmi či postavičkami. Trendom pre túto zimu sú textílie vychádzajúce zo škandinávskeho štýlu, čo sa prejavuje aj na posteľných obliečkach. Okrem snehobielej, sivej či béžovej sa na obliečky dostali tmavomodrá a tradičná červená až bordová. Prevládajú motívy prírody a zimnej krajiny – vločky, zvieratá (najmä soby), snehuliaci, hviezdy. V kurze je tiež káro, pásiky či vzory s nádychom folklóru.

Jemné farby a vzory navodia pocit pobytu v zimnej, snehom zahalenej krajine. Výrazné farby ako červená, zelená či tmavomodrá evokujú čaro Vianoc. Či už ste nespútaným milovníkom týchto sviatkov, alebo sa len radi kocháte krásou zasneženej prírody, v ponuke nájdete zimné posteľné obliečky, ktoré potešia každú dušu s citom pre dizajn a štýl.

Nebojte sa kombinovať

To, že na väčšine obliečok nájdeme buď jemné vzory v neutrálnych farbách, alebo, naopak, sýte vianočné farby s výraznými motívmi, ešte neznamená, že ich nemôžeme navzájom kombinovať. Malé vankúše oblečené do sýtočervenej, pokojne s vyobrazením soba alebo snehuliaka, budú krásnym akcentom v snehobielych či sivých obliečkach. A že sob a snehuliak nepatria na obliečky do rodičovskej spálne? Omyl. Kreslené a rozprávkové motívy už dávno nie sú len pre deti. Nosíme ich na tričkách i ponožkách. Prečo ich teda nepreniesť aj do postele? V období Vianoc je na to ten najlepší čas.

Nezabudnite na detaily

Štýl zimnej spálne dotvorí pléd, pletená deka či kožušina. Ich ladenie do sivej, bielej, prípadne béžovej zabezpečí univerzálnosť a kombinovateľnosť s rôznymi posteľnými obliečkami. Nezabudnite ani na zamatové, pletené či huňaté vankúše. Čím viac ich použijete, tým väčší pocit tepla a pohody si v spálni vytvoríte. Svetielka a sviečky už len dotvoria celkovú atmosféru a hrejivý pocit aj na pohľad.

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.