Vyberte si ten správny uterák

Nie je jedno, do čoho sa utierate!

Dotýkame sa ich niekoľkokrát denne, preto nám uterák či osuška prídu ako úplné samozrejmosti. Ten dotyk je však bez preháňania intímny. Veď si utierame nahú kožu. A o intímnom partnerovi by sme mali vždy vedieť viac!

Kto už by sa zamýšľal nad uterákom?! Občas si naň spomenieme, keď ideme prať, občas, keď zariaďujeme domácnosť alebo renovujeme kúpeľňu, a myšlienku mu venujeme, aj keď sa chceme zbaliť na cestu, dovolenku alebo na letný festival. Viac sa oň nestaráme, veď v živote sú oveľa dôležitejšie veci! Predsa len je pár faktov, ktoré by sme o uterákoch mali vedieť a mali si na nich všímať.

Praktický pomocník

Zdá sa to neuveriteľné, ale praktický pomocník menom uterák a jeho väčšie sesternice osušky prišli na svet až v 17. storočí. Začali ich používať v tureckom meste Bursa, kde slúžili vo vychýrených tureckých kúpeľoch. S rozmachom Osmanskej ríše sa praktický, pevný, savý a podľa možnosti dobre schnúci kus látky rozšíril do celého sveta. Dnes si už sotva vieme predstaviť domácnosť (pracovisko, školu, hotel…) bez uteráka.

Na čom záleží

Okrem toho, že chceme, aby sa nám uteráky a osušky farebne hodili k zariadeniu kúpeľne, dávame si záležať na tom, aby boli hebké a jemné. Pri výbere treba dbať predovšetkým na jeho zloženie a gramáž. Najviac preferujeme uteráky z mikrobavlny s prídavkom bambusu, ktoré majú antibakteriálne účinky, zabraňujú množeniu kvasiniek a húb, výborne sajú vlhkosť a najmä rýchlo schnú.

Huby kúpeľňové

To, že zdôrazňujeme schopnosť uteráka rýchlo vyschnúť, má svoje dôvody – na našom tele žijú milióny mikroorganizmov, s ktorými sa nám funguje zvyčajne dobre. Keď sa utrieme do uteráka alebo osušky, časť z nich sa premiestni na tento kus bytového textilu, kde sa vďaka teplu a vlhku začne množiť ako huby po daždi. Aby sme si pri utieraní nenarobili viac zla ako osohu, uteráky treba po použití dobre vysušiť, treba ich často prať (uterák a osušku by sme nemali používať viac ako tri dni) a každý by mal mať kus iba pre seba. Ide predsa o intímny dotyk, nie?

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.