Vysnívaná detská izba

Čo v nej nesmie chýbať?

Deti majú vlastný rozprávkový svet a obrovskú fantáziu, ktorú treba rozvíjať. Sú kreatívne, hravé a nepoznajú limity. A presne taká by mala byť aj ich detská izba. Aj tá však podlieha módnym trendom. Ak s nimi chcete držať krok, určite si prečítajte nasledujúce riadky.

Detská izba je kráľovstvom a útočiskom každého dieťaťa. Ak chcete svojmu drobcovi vytvoriť ideálne podmienky, treba si uvedomiť, že izbu nerobí iba posteľ a skrine. Veľmi dôležitú úlohu zohrávajú najmä doplnky. Tie by ste mali vyberať s ohľadom na charakter a záľuby dieťaťa. Izbu príjemne zútulnia a vytvoria pravé čaro domova. Vhodné sú žiarivé farby, pretože izba by mala byť veselá rovnako ako povaha vášho potomka.

V prvom rade je však dôležitá zdravotná neškodnosť všetkých materiálov. Sú alfou a omegou najmä v prípade vankúša, paplóna a posteľných obliečok. Najvhodnejším materiálom pre deti je bavlna, ktorá výborne saje pot, je priedušná, ale zároveň príjemne hreje a ľahko sa udržiava. Pri šantivých deťoch, ktoré pri hre veci ľahko zašpinia, je to veľmi dôležité. Na paplóniky je najvhodnejšia vysoko kvalitná česaná bavlna s antibakteriálnou a antimikrobiálnou úpravou. Myslieť treba aj na to, aby boli všetky textílie a koberce ľahko čistiteľné a odolné voči poškodeniu.

Moderná detská izba nemusí nevyhnutne hýriť farbami, s tými sa môžete vyhrať pri doplnkoch. Čo sa týka nábytku, aktuálne je veľmi moderná nadčasová šedá. Nielenže sa hodí pre chlapcov i dievčatá, ale navyše ladí so všetkými ostatnými farbami. Skombinovať môžete niekoľko odtieňov sivej na stene, postieľke, podlahe, kobercoch či záclone. Doladiť ich neskôr môžete napríklad veselými doplnkami v podobe návlekov na vankúšiky či sedákov, lámp a ďalších dôležitých prvkov, ktoré v detskej izbe nesmú chýbať. Pokiaľ sa rozhodnete pre celoružovú princeznovskú izbu alebo modrú chlapčenskú, určite nič nepokazíte. V oboch prípadoch ide o nadčasovú klasiku, ktorá nikdy nevyjde z módy.

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.