Zariaďovanie v znamení luxusu – spálňa

La dolce vita

Hoci štýly bývania charakterizuje rozmanitosť, návrh interiéru tentoraz nie je nutnosťou. Posteľná bielizeň je povinnou výbavou spálne, pričom má vplyv na kvalitu spánku, ale i na to, ako sa cítite. Príjemné prostredie v odpočinkovej miestnosti a voľba komfortných materiálov zlepší celkový dojem, ale predovšetkým zvýši pohodlie. Pozrite sa s nami na výber materiálov, ktoré tieto atribúty spĺňajú.

Záleží na tom, v čom spíte

Dojem pompéznosti v interiéri vytvára predovšetkým nábytok a zariadenie ako také. Tento prvotný efekt má nemalú váhu vo vizuálnom výsledku, avšak práve detaily a textílie sú nositeľom komfortnej a exkluzívne pôsobiacej spálne. Materiálové zloženie posteľnej bielizne je východiskovým bodom výberu. Dôležitosť patrí aj funkčnosti, a to obzvlášť, ak hľadáte materiál, ktorý splní vaše osobné preferencie.

  • Bavlnený satén – na pocit hladký, elegantne lesklý, dobre odvádzajúci vlhkosť. Je vyrobený z dlhovlákennej česanej bavlny v atlasovej väzbe (vytvára dojem hladkosti a lesku). Jeho bonusom je ľahká údržba.
  • Jersey – príjemne hebká, splývavá tkanina, typická svojou nekrčivosťou. Vyrába sa z dlhovlákennej česanej priadze, ktorá jej zaručuje obľúbenú mäkkosť. Vďaka technologickej úprave znásobuje pozitívne vlastnosti priedušnej bavlny.
  • Damask – generáciami vyhľadávaná husto tkaná látka zo 100 %, veľmi jemnej dlhovlákennej česanej bavlny. Unikátna hodvábnym leskom, jemnosťou, vysokou odolnosťou a luxusným vzhľadom s nadčasovým dizajnom.
  • Vlnené a pletené deky – 100 % mikropolyester, 100 % bavlna, ovčia či jahňacia vlna – deky v lete často suplujú paplóny, preto je pri nich rovnako dôležité, s akým materiálom prichádza vaše telo do kontaktu.
Dekoračný návlek na vankúš

Čím drahšie, tým kvalitnejšie?

Do posteľnej bielizne sa z dlhodobého hľadiska oplatí investovať, ale je dôležité vedieť, za čo presne si priplácate. Prémiová kvalita sa odzrkadľuje v cene, ale zároveň i v prepracovanosti produktu, v spôsobe, akým sú jeho vlákna utkané, vo vzhľade, ktorý je nemenný napriek tomu, že spálňu zatraktívňuje niekoľko rokov. V čom spočíva výnimočnosť prvotriednych materiálov?

  • Kvalita šitia – pevné a rovné švy nie sú pri lacných produktoch samozrejmosťou (viditeľná je aj pri type zapínania).
  • Tvarová a farebná stálosť – ani pri častom praní sa nezdeformujú a nevyblednú.
  • Nadštandardná odolnosť – spočíva v dlhej životnosti tkaniny i v lepšej hygienickej ochrane vankúša a paplóna.
  • Jemnosť a pevnosť – dovolia pokožke dýchať aj pri vysokej hustote priadze.

TIP
Hustota vlákien prezradí kvalitu i pri kontrole voľným okom. Pozrite sa cez obliečky oproti slnku alebo svetlu. Pokiaľ sú „priesvitné“, majú tendenciu rýchlo sa zničiť. Vyhnite sa tiež výrobkom, ktoré idú pod 200 nití na štvorcový palec alebo pod 120 g/m².

Luxusne zariadená spálňa

Textílie, farby a vzory sú tvorcami atmosféry. Bez ohľadu na módne trendy platí, že elegancia a luxus majú punc nadčasovosti. Svieža biela, príjemná piesková béžová, lesklá čierna, dymové glam odtiene, pastelové tóny či tlmené zemité farby pomôžu vytvoriť interiér, v ktorom si naozaj výborne oddýchnete. Motívy sú vítané, ale pýtajú si decentnosť v rámci zvyšného vybavenia spálne.

TIP
Farebný koncept je o individuálnych preferenciách, no i tak vám ako miniškolu dizajnu odporúčame tri varianty pôvabnej spálne:
1. Kombinácia jednofarebných damaskových obliečok a vzorovaných dekoračných vankúšov. Nebojte sa počet vankúšov znásobiť.
2. Dizajnom menej výrazné jersey obliečky, počas dňa sčasti prekryté kvalitnou dekou v úlohe dekoračnej prikrývky.
3. Nápaditá 3D potlač na bavlnenom saténe, ktorá by mala štýlovo korešpondovať s posteľou. Extravagantný nábytok si žiada jemnejší vzor.

Zariadenie s nádychom luxusu neznačí len vonkajší vzhľad, ale predovšetkým vyšší štandard vlastností materiálov. Mali by ste ich pocítiť doslova na vlastnej koži, pričom napomôžu kvalitnejšiemu odpočinku a spánku.

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.