Hravé kombinácie farieb, potlačí a materiálov v spálni

Popustite uzdu svojej fantázii

Vedeli ste, že v spálni strávime približne tretinu života? Aj preto by sme jej zariadeniu mali venovať dostatočnú pozornosť. Vytvoriť si priestor podľa vlastných predstáv, priestor, ktorý nám pomôže uvoľniť sa a načerpať energiu do nasledujúceho dňa. Aby ste v tom neboli sami, prinášame inšpirácie do spálne, vďaka ktorým bude vytváranie izby snov o čosi jednoduchšie.

Dominantou spálne je jednoznačne posteľ. Čím väčšia, tým lepšia, a to aj v menších miestnostiach. I keď to má byť na úkor nočných stolíkov či iných kusov nábytku. Vzhľadom na dominantu miestnosti si ako prvé všimneme obliečky. Či už ste minimalista, alebo obľubujete extravaganciu, v aktuálnej ponuke si nájdete to svoje.

Tisíce možností

Už niekoľko sezón patrí medzi najobľúbenejšie škandinávsky štýl. Zemité, neutrálne farby, príjemné mäkké materiály, geometrické tvary, motívy prírody, jednoduchosť, útulnosť, vzdušnosť. Znaky, ktorých zakomponovaním do spálňových textílií získate pocit ako u pravých severanov. Že to nie je nič pre vás, pretože ste skôr milovníkom vznešenosti v štýle glamour? V tom prípade nezabúdajte na kvalitné materiály, zamat, lesk či trblietky.

Ak nemáte vyhranený vkus, minimalizmom nikdy nič nepokazíte. Vyhovuje vám jednoduchosť, jednofarebnosť, vzdušnosť a čo najmenej doplnkov? Stavte na kvalitu a buďte klasik. Svoje si medzi obliečkami nájdu aj nevyliečiteľní romantici, fanúšikovia industriálneho štýlu či umelecké duše. Nápadom sa medze nekladú a aj netradičné a kontrastné kombinácie dokážu vyčariť jedinečný interiér. Aby ste však neskĺzli ku gýču, nezabúdajte na staré známe pravidlo, že menej je niekedy viac.

Trendy do posledného detailu

Ak chcete mať dokonalý interiér, zariadenie spálne by malo ladiť s obliečkami a ostatnými textíliami v miestnosti. Máte jednofarebné steny a miestnosť s minimom doplnkov? Oživte ju farbami či vzormi na posteľnej bielizni. Zdá sa vám to priveľa? V tom prípade zachovajte jednoduchosť a pridajte kontrastný prvok v podobe dekoračného vankúša či prikrývky na posteľ. Aj jeden výrazný element spraví divy.

Tento rok praje v bytových textíliách jednoznačne prírodným materiálom, akým je napríklad ľan, vhodný najmä do minimalistických interiérov. Ak to nie je nič pre vás, nezúfajte. In je aj extravagancia a abstraktné vzory. Milujete farby, strapce, ozdoby? Poďte do toho. Nepopierateľný je tiež vplyv nestarnúceho retra a Ázie. Po zaujímavé vzory však netreba chodiť ďaleko. Načrite do truhlice našich predkov a oživte spálňu tradičnými ľudovými motívmi.

Tip na záver
Bez ohľadu na to, aký štýl je váš najobľúbenejší, ak chcete mať skutočne jedinečnú spálňu, pridajte do nej jeden originálny kúsok. Viete vyšívať? Maľovať? Máte krásnu nažehľovačku? Ukážte svoju šikovnosť a vytvorte si obliečku na vankúš, akú nebude mať nik iný.

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.