Moje meno je džersej a oplývam neodolateľnou hebkosťou

Žiarivé farby, jemnosť a údržba bez záťaže

Ak hľadáte najlepšiu pohodu a mäkkosť pri spaní, džersej (z angl. jersey) je ten pravý materiál. Posteľné obliečky z džerseja sú pružné a dajú sa prirovnať k napínacím plachtám, i keď sú značne pevnejšie a kvalitnejšie. Najlepšiu kvalitu dosahujú obliečky s použitím egyptskej Mako bavlny. Výhody džersejových obliečok spočívajú v tom, že sú nasiakavé, priedušné a že ide o úplet vysokej gramáže zo 100 % bavlny. Disponujú však aj ďalšími atribútmi, ktoré môžu vášmu spánku priniesť nový rozmer.

Spĺňa aj tie najnáročnejšie kritériá

Džersej je všeobecné označenie pre ľahké až stredne ťažké pleteniny. Výrobky sú mäkké na dotyk, dobre splývajú, sú nekrčivé, mierne rozpínavé a elastické. Povrch je hladký alebo ľahko členitý. Obvykle sa rozoznáva jednoduchý a dvojitý džersej, pre ktorý existuje anglické označenie single a double jersey. Názov pochádza z ostrova Jersey, kde rybári nosili vesty s hladkým povrchom pletené z hrubej vlny.

Na výrobu džersej úpletu sa používa špeciálny pletací stroj, ktorý vytvára malé zrnité očká zo 100 % výberovej bavlny. Pletený materiál džersej má svoj rub a líc a pre svoje výborné vlastnosti je veľmi obľúbený. Džersej pletenina disponuje vysokou elasticitou, môže sa napnúť až o 25 % svojej veľkosti bez toho, aby došlo k trvalej deformácii. Ďalšou prednosťou džerseja je jeho výnimočná mäkkosť a hebkosť, ktorú ocenia predovšetkým nároční užívatelia, a to ako v podobe funkčnej bielizne, tak v posteli vybavenej obliečkami a plachtami.

Džersej sa ľahko udržiava

Džersej sa vyrába z rôznych prírodných i syntetických vlákien. Džersejových pletenín je viacero druhov a všetky sú viac alebo menej elastické. Ak džersejové oblečenie správne vyvesíte, ušetríte si často prácu s jeho žehlením. V prípade posteľnej bielizne má však žehlenie aj dezinfekčné účinky. Opatrnosť venujte predovšetkým žehleniu džerseja zo syntetických vlákien, ktoré horšie znášajú vyššie teploty. Žehličkou najskôr skúste prejsť po rube na kúsku látky. Biely či vzorovaný džersej perte pri nižších teplotách. Látka by síce zniesla až 60 °C, takto si však dokáže dlhšie zachovať prirodzenú farebnosť.

Výhody džerseja

  • Je elastický a prispôsobí sa.
  • Na dotyk je príjemný a mäkký.
  • Nekrčí sa a nemusí sa žehliť.

Nevýhody džerseja

  • Môže vytvárať hrčky (hlavne syntetické vlákna), môže sa pretrhnúť očko.
  • Pri nekvalitnom spracovaní sa látka ľahko vyťahá a stratí tvar.
  • Nekvalitný džersej sa môže krútiť a švy „cestujú“.
  • Vyťahuje sa prílišným žmýkaním a nesprávnym vyvesením.

Obliečky JERSEY

O džerseji platí, že…

  • Vyniká dokonalou hladkosťou a rôznorodou farebnou škálou.
  • V porovnaní s klasickou bavlnenou plachtou je džersej omnoho jemnejší a príjemnejší na dotyk.
  • Pri výrobe sa používajú kvalitné farby, ktoré zaručujú krásne žiarivé odtiene a farebnú stálosť aj po mnohých praniach.

Džersejové plachty sa hodia ku všetkým typom posteľných obliečok. Medzi zákazníkmi sú napínacie džersej plachty veľmi obľúbené, pretože ich netreba žehliť, nezrážajú sa a majú prispôsobivý tvar. Skvelú stabilitu a jednoduchú manipuláciu pri navliekaní zaručuje prirodzená pružnosť a kvalitne všitá guma po celom obvode plachty. Plachty sú ušité na matrace do výšky 25 – 30 cm a ich rozmery zodpovedajú rozmerom matraca.

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.