Trendy dezénov obliečok

Inšpirujte sa naším výberom

Iste budete súhlasiť s tým, že najosobnejšou miestnosťou v domácnosti je pre väčšinu z nás spálňa. Začíname i končíme v nej deň, relaxujeme, trávime čas v chorobe alebo len tak pri dobrej knihe, keď chceme mať súkromie. Práve preto je pre príjemný pocit základom nielen kvalitná posteľ, ale aj obliečky, ich materiál a vzory. Ako vyzerá ideálna kombinácia a aké sú trendy tohto roka? Ak ste zvedaví, pripravili sme zopár rád a nápadov.

Kvalita nad kvantitu

V spálni určite. Investíciou na dlhšie obdobie je dobrá posteľ, kvalitný matrac, vankúš, ale aj posteľná bielizeň. S touto kombináciou sa aj vy môžete každé ráno zobúdzať ako v luxusnom hoteli. Pri posteľnej bielizni sa nebojte siahnuť po kvalitných a prírodných materiáloch. Okrem iného sú dôležité aj pre pleť a jej správnu regeneráciu.

TIP
Veľmi obľúbeným materiálom je bavlnený satén, ktorý vytvára dojem hladkosti a lesku, teda evokuje pocit luxusu – ako na pohľad, tak aj na dotyk. Hodí sa do všetkých typov interiérov. Naopak, čoraz obľúbenejší ľan je príznačný svojím typickým výzorom surovosti tkaniny a je ideálny do vidieckych, rustikálnych či vintage interiérov.

Odtiene inšpirované prírodou

Prírodné tóny sú pri dekorovaní našich domácností naďalej v obľube. Trendom je kombinovanie viacerých odtieňov zemitých farieb pri použití minima vzorov alebo aj ich spojenie s prírodnými motívmi – rastlinami a kvetmi – či už menšieho, alebo väčšieho rozmeru. Z nadčasových prírodných farieb sa do popredia dostáva sýtejšia terakota alebo vzory, ktoré zmes prírodných farieb obsahujú – terazzo či mramor. Vyskytovať sa pritom môžu na stenách i podlahách.

Trochu farby pre pocit sviežosti

Prineste do svojej spálne život a veselú náladu pomocou pastelových odtieňov. Tóny modrej, zelenej, ružovej či oranžovej sú príznačné predovšetkým pre jar a leto, interiér osviežia, prevzdušnia a častokrát i zosvetlia. K farbám z tejto palety sa výborne hodia geometrické vzory, ktoré sú horúcim trendom tohto roka. Nezabudnite takto naaranžovanú spálňu doplniť o stálozelené interiérové rastliny pre ešte príjemnejšiu mikroklímu a pocit relaxácie.

TIP
Pastelové farby sú dobre kombinovateľné medzi sebou. Môžete si kúpiť obliečky v dvoch rôznych pastelových odtieňoch a kombinovať ich aj navzájom. Získate tak ďalšiu alternatívu pre vašu posteľ.

Ak máte radi farby, ale srdcom ste minimalisti, stavte na nastávajúci trend – pestrofarebný minimalizmus. Je určený pre tých, ktorí v interiéri hľadajú harmóniu a pokoj, ale i nadčasovosť. Vyznačuje sa jednoduchosťou tvarov a čistotou línií, no pritom pôsobí hravo a veselým dojmom za použitia sýtych odtieňov. Rozhodne má potenciál zaujať.

Vzory, vzory a opäť vzory

Jednofarebné plochy sú trendy, no majú silnú konkurenciu, a tou je ich opak kombinovanie vzorov a štýlov. Nadčasová biela a jednofarebné plochy na nábytku? Ideálny základ pre hru s viacerými farbami a vzormi naraz. Textílie sú pre eklektické ladenie optimálnou voľbou. Že sa bodky nehodia k pásikom alebo pásiky k ďalšiemu vzoru? A že to ešte aj farebne spolu neladí? Zabudnite na pravidlá, odviažte sa, kombinujte a experimentujte. Spájanie vzorov môžete poňať ako veselú hru, ktorá roztancuje váš interiér

Ako na to?
Pásiky s kvietkami či bodkami určite áno. Naaranžujte obliečky spolu s vankúšom ešte výraznejšieho kvetového vzoru a jedným jednofarebným –v kombinácii s jemným plédom budete spať ako na rozkvitnutej lúke.

Poďme sa ponoriť do tmy

Ako sme už spomínali, viac a viac používanými sú tmavé odtiene. Áno, pri nevhodnej aplikácii dokážu priestor zmenšiť, ale miestnosť, akou je spálňa, zázračne zútulnia. V kombinácii s mäkkou textíliou je efekt viac než zaručený. Nezabudnite na vrstvenie – obliečky, vankúše, deky. Prepájať môžete viaceré tmavé odtiene i vzory.

Rada na záver:
· Nadčasové; také, ktoré lahodí nášmu oku a zapadá i do interiéru počas celého roka – bez ohľadu na sezónu či ročné obdobie. Sú to jednofarebné plochy, ale aj nadčasové vzory ako káro.
· Sezónne; t. j. farby a vzory meníme podľa období v roku. Na jar pastelové a kvetované, v lete svieže modré námornícke vzory, v zime a na jeseň zas zahrievajúce prírodné odtiene.

Akýkoľvek typ posteľnej bielizne si vyberiete, nezabudnite na to, že spálňa je výhradne vaším útočiskom – a predovšetkým vy by ste sa v nej mali cítiť dobre. Pocit pohodlia a príjemna zaručí voľba správnych materiálov, ale i dezénov, ktoré ulahodia vášmu vkusu.

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.