Zmeny v interiéri počas roka

Prispôsobte bývanie sezónnosti

Navrhovanie interiéru v neutrálnych tónoch v sebe nesie praktické a nadčasové riešenie, ktoré sa stáva ideálnym podkladom, ak sa nám v interiéri zažiadajú drobné úpravy. Zmena tak nemusí byť náročná na uskutočnenie – či už fyzicky, alebo finančne –, a v interiéri vie urobiť zázraky.

Prirodzene v súlade s prírodou a tým, čo je okolo nás, máme najčastejšie chuť a potrebu meniť interiér vzhľadom na ročné obdobia či výnimočné sviatky v roku. Dobrou voľbou je vybrať si z každého niečo:
• farby a vzory, ktoré nás vystihujú a sú v súlade so zvyškom nášho interiéru,
• miesta v interiéri, ktoré v sezóne meníme.

Takto nanovo naaranžovaný kút bytu bude vždy osviežujúcou zmenou, ktorá jemne premení celú jeho atmosféru, ale nenaruší celkový ráz.

Na tento účel sú ideálne vankúše, deky, živé sezónne kvety vo váze, vo väčších kusoch posteľná bielizeň alebo závesy. Drobnou, ale na pohľad zásadnou zmenou môže byť výmena dekorácií na stole, farebnosť sviečok, sezónne prestieranie alebo sviatočný obrus. Pre väčšiu zmenu môže byť riešením aj drobné preusporiadanie rastlín, ktoré majú iné svetelné potreby v každom ročnom období.

Rok v interiéri

Využite sezónnosť v príbytkoch aj prakticky a navoďte si tak doma príjemné pocity počas celého roka. Na jar nám môžu byt i náladu po zime rozžiariť osviežujúce farby a kvety. V lete si ho môžeme schladiť modrými či sivými odtieňmi a cítiť sa tak ako pri vode. Na jeseň zakomponovať hrejivé hnedé odtiene pre zútulnenie pri sychravom počasí a v zime na ne prirodzene nadviazať zázračnou až čarovnou vianočnou atmosférou.

Bojíte sa, že takýchto dekorácií budete mať doma veľa? Odporúčame vyčleniť si na ne praktické miesto, kde ich budete mať pokope, ľahko dostupné a všetky viditeľné. Len tak v nich budete mať prehľad. Ak sa nájdu také, ktoré nejakú sezónu opakovane nepoužijete, neváhajte ich vytriediť a cez bazár posunúť ďalej. Ponechajte si doma len tie, ktoré naozaj využívate – s čistým domovom máme doma aj lepšiu energiu.

Všeobecné TIPY na záver:

  • Ak si vyberiete veselé farby, siahnite po pastelových odtieňoch, ktoré sú príjemnejšie na pohľad, sú povzbudivé a medzi sebou navzájom prirodzene kombinovateľné.
  • Pri dekorovaní si vyberte jeden farebne či vzorom najvýraznejší kúsok a k nemu dolaďte ďalšie v menej nápadných odtieňoch. Vždy tak, aby vzory nepotlačili, ale, naopak, nadviazali na zvyšok miestnosti a ideálne aj celého interiéru.
  • Niektoré typy dekorácií môžu zostať neutrálne a nemenné vankúše alebo deky v bielych, hnedých či sivých odtieňoch, pričom k nim môžete meniť už len zopár kúskov podľa sezóny. Ak chcete niečo originálnejšie, vhodnou voľbou je aj zelená farba, ktorá je príjemná na pohľad a nachádza sa v prírode počas celého roka.
  • Aplikujte ročné obdobie do ladenia interiéru aj materiálmi – v lete chladivejšími, ako je satén, na jeseň a v zime hrejivými a mäkkými, napríklad flanelom či kožušinami.
  • Vyberajte farby s citom, každá v sebe ukrýva teplé i studené odtiene – aj sivá, modrá či čierna.
  • Výnimkou v roku býva vianočné obdobie, kedy môže byť interiér viac prezdobený a prekombinovaný ako inokedy, tým pádom mimo nášho celoročného ladenia.

Milí čitatelia, ako to máte v dekorovaní počas roka vy? Preferujete striedmosť, držíte sa trendov alebo sa, naopak, radi v dekorovaní odviažete? Dajte nám vedieť, aké obmeny interiéru sa dejú u vás doma.

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.