Vankúšový pomocník k vašim službám

Čím viac, tým mäkšie!

Snáď neexistuje domácnosť bez dekoračných vankúšov. V obývačke, spálni, detskej či hosťovskej izbe hrajú dôležitú úlohu, a to z estetického aj praktického hľadiska. Ide o doplnky, ktoré oživia a zútulnia priestor a vytvoria pocit pohodlia a relaxu. Vďaka jednoduchej výmene návleku sú akýmisi chameleónmi, ktorí v momente zmenia štýl izby podľa vašej nálady či príležitosti. Pozrime sa na to, ako si dekoračné vankúše vybrať, ako ich kombinovať a nechať vyniknúť.

Nebojte sa kombinácií

Sortiment dekoračných vankúšikov a návlekov je rozmanitý. Vyberiete si, ak ste milovníci minimalizmu, retra, škandinávskeho, vidieckeho či glamour štýlu. Hľadáte farby, prírodné motívy, abstraktné vzory alebo neobvyklé tvary? Nech sa páči. Čím viac vankúšov na sedačke a posteli budete mať, o to pohodlnejšie miesto na oddych si vytvoríte.

Pletený dekoračný návlek

Či už na vankúšoch preferujete jednofarebnosť a jednoduchosť, alebo uprednostňujete mix štýlov, vytvorte si priestor podľa vašich predstáv. Minimalistickú miestnosť oživí jeden výrazný solitér, v extravagantnejšej ich môže byť viac. Kombinovať môžete aj rôzne tvary a štýly, robte to však s citom. Fantázii sa medze nekladú, no určite nechcete oddychovať v izbe plnej gýču.

TIP
Jedinečným doplnkom bude vlastnoručne vyrobený vankúš. Ak ho naplníte zmesou vysušených byliniek, najmä levanduľou, harmančekom a chmeľom, získa navyše terapeutickú funkciu a zabezpečí vám lepší spánok.

Dovolenka u vás doma

Aj keď sa cestovanie trochu obmedzilo, o dovolenkový pocit nemusíte prísť. Práve naopak, prineste si ho domov. Návleky s tematikou námorníctva či prírody sa postarajú o to, že sa vám z domu nebude chcieť odísť. Vyberte sa na výlet do Provensálska, plavte sa po mori a objavujte nové kúty sveta vďaka rozmanitým vankúšovým návlekom a štipke predstavivosti.

Nech už si vyberiete akýkoľvek motív, dbajte na kvalitu materiálov. Vankúše nemajú len dobre vyzerať. Ich úlohou je vytvoriť pohodlné miesto na čítanie knihy, relaxovanie pri šálke čaju alebo dobrom filme. Zídu sa pri hraní spoločenských hier, babskom večeri, ale aj poobednom „šlofíku“. Navyše sa môžu stať zdravotnými pomocníkmi, keď si potrebujete vyložiť nohu po úraze, zahriať kríže alebo vás bolí brucho.

Doplnok i priateľ

Pri výbere dekoračných vankúšikov nezabúdajte ani na tých najmenších. Deti potrebujú pohodlie pri hre, čítaní aj učení, predovšetkým v prípade, že ich tieto činnosti premôžu a odoberú sa do ríše snov. Detské vankúšiky však nie sú len funkčnou pomôckou. Stávajú sa ich priateľmi, dôverníkmi alebo strážcami snov. Okrem toho stále plnia funkciu doplnku, ktorý detskú izbu rozžiari a spraví ju jedinečnou.

Vankúšik FRIEND

TIP
Nehanbite sa použiť vankúš v tvare „plyšáka“ ani v rodičovskej spálni. Už len pohľad naň vám vyčarí úsmev na tvári, čím odbúra nadbytočný stres.

Nebojte sa experimentovať a zútulnite domov mäkkými pomocníkmi. Dotvoria priestor, zmenia atmosféru a splnia i požiadavku funkčnosti.

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.