Stolček, prestri sa!

Vianočné obrusy dotvoria atmosféru

Vianočné sviatky sa nezadržateľne blížia a preto si istotne aj sviatočná tabuľa zaslúži trocha starostlivosti a námahy. Že neviete, ako ju pripraviť? Skúste to s nami. Časy, keď sa na bežné stolovanie používal bavlnený károvaný a vo sviatok biely damaskový obrus, sú už dávno preč. Aj stoly majú svoju módu a veľmi podliehajú rýchlo sa meniacim módnym štýlom a výstrelkom.

Obrusy, obrúsky, podložky – nehynúca klasika

Pri bežnom stolovaní sa obyčajne uspokojíme s farebným obrusom a malými obrúskami. Pre slávnostnejšie stolovanie sa odporúča podložka, aby riad nezvonil a nešmýkal sa. Na podložku sa dáva obrus biely alebo jemne pastelový, naň potom ozdobný obrus alebo obrúsky. K dekorácii stola patria okrem papierových aj textilné obrúsky, ktoré môžete poskladať do rôznych tvarov. Nezastupiteľnou a veľmi dôležitou zložkou vianočného stolovania sú aj rozličné doplnky a dekorácie vo forme ozdôb, sviečok, svietnikov, adventných vencov, či kvetín.

Aké sú teda trendy tohtoročných Vianoc?

Christmasworld je popredný svetový veľtrh, ktorý sa pravidelne koná začiatkom roka vo Frankfurte nad Mohanom. Prezentujú sa tu trendy slávnostných dekorácií pre všetky spoločenské a slávnostné udalosti celého roka. Festival každý rok pomenuje štyri základné štýly so svojskou atmosférou, tvarmi dekoráciami aj farebnými škálami, ktoré následne určujú trend vianočnej výzdoby. Neexistuje preto len jedna univerzálna farba každý zo štýlov má vlastnú farebnú škálu.

Tento rok môžete zvoliť dekoráciu v nežnej a harmonickej ružovej, zorganizovať výstrednú vianočnú oslavu, zasnívať sa do tradičných rozprávok inšpirovaných Anglickom, alebo zvoliť jednoduchú a úplne prírodnú výzdobu. Inšpirovať sa môžete aj folklórnym motívom, ktorý oživí nielen vianočnú tabuľu, ale spestrí tiež stolovanie počas celého roka. Výber je skutočne rôznorodý a ponúka množstvo farieb ručne tkaného bavlneného prestierania v rôznych rozmeroch.

Nebojte sa farieb a ich kombinácií

Z farieb dominuje túto sezónu jemne ružová, jasne červená, zlatá, strieborná alebo zdržanlivý off – bielej farby s jednotlivými akcentmi. Vianočná nálada sa nebojí ani výrazných farieb, ako purpurová, fialová, tmavá zelená či bronzová. Pre tohtoročné Vianoce je typická kombinácia ružovej so zlatou, striebornou alebo bielou farbou.

Majte na pamäti

  • Či už plánujete štedrovečernú večeru s rodinou, alebo trebárs predvianočné stretnutie s priateľmi, všetko sa točí okolo stola. Je teda dobré sústrediť sa pri chystaní vianočnej výzdoby práve naň.
  • Vianočnú tabuľu môžete obohatiť starožitnosťami – obrus po babičke, krištáľová bonboniéra, dedkov drevený vyrezávaný betlehem. Ide o tradičné symboly Vianoc, ktoré sa dajú skvele prispôsobiť aj modernému štýlu. Dekorácie budú pôsobiť originálne a vytvoria krásnu atmosféru.
Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.