Trendy v stolovaní na rok 2020

Prestieranie môže byť zábava

Obrus nemá miesto v modernej domácnosti? Omyl. Faktom síce je, že minimalisticky ladené interiéry sú na tento druh bytového textilu skúpe, no moderne a nadčasovo zariadená domácnosť ho privíta s otvorenou náručou, nehovoriac o tej v tradičnom duchu. Kvalitný textilný obrus a prestieranie totiž chránia stôl pred nečistotami, zabraňujú jeho poškodeniu a v neposlednom rade sa starajú o estetickosť a atmosféru stolovania.

Farby, štýly a motívy

Trendy na rok 2020 nachádzajú inšpiráciu v umení, predovšetkým v tom, kde dominuje abstrakcia. Zaujímavé geometrické vzory, línie, ktoré sa vyznačujú pravidelnosťou aj chaosom, budú zdobiť textílie v jedálenských, obývacích i spálňových priestoroch. Dizajnovú hru si s nimi zahrajú pastelové farby, vyznačujúce sa jemnými, tlmenými, nie krikľavými odtieňmi.

Koralová farba, ktorá prevažovala na textíliách a bytových dekoráciách v roku 2019, nestratí aktuálnosť ani v nadchádzajúcom roku, avšak jej prechod nebude taký plynulý. Tento odtieň totiž príde o svoju dominanciu a bude sa vyskytovať v kombinácii ďalšieho koloritu. Práve vyššie spomínaný trend, ktorým je jemnosť farieb, sa postará o to, aby si aj zmes rôznorodej farebnej škály udržala sofistikovaný a zároveň hravý štýl.

Nástupcom farby s nádychom ženskosti budú tóny reprezentujúce opačné pohlavie – zelená a modrá až modrosivá, no je opäť potrebné predstaviť si ich v tlmenom móde. Paradoxne, sýtejšia petrolejová a námornícka modrá taktiež nájdu v nadchádzajúcich mesiacoch uplatnenie. Symbolika návratu k prírode sa teda odráža nielen v rámci diskusií o životnom prostredí, ale tiež v interiéri.

Aktuálnosť trendov, ale aj udržateľnosť farieb a materiálov

Neutrálna paleta farieb bude aktuálna vždy. To, čo jej nikto nemôže uprieť, je nadčasovosť. Aj preto prestieranie v odtieňoch hnedej, béžovej a smotanovej zostáva ideálnym riešením „výzdoby“ kuchynského a jedálenského stola, a to bez ohľadu na ich štýlové zameranie. Materiály majú v tejto téme taktiež čo povedať.

Nešpinivá a vodoodpudivá úprava obrusov sa vďaka zmesi materiálov polyesteru a bavlny postará o komfort pri slávnostných udalostiach i každodennom stolovaní. Vkusne prestretý stôl totiž nie je iba potešením pre oči. V neposlednom rade funguje ako šikovný pomocník na udržiavanie čistoty. K tej prispeje i kvalitné prestieranie z bavlny, ktoré ponúka variabilnosť farieb, motívov a vzorov, a tiež jednoduchosť údržby.

Slávnostné verzus každodenné stolovanie

Bytový textil zútulňuje priestor a dokáže byť tvorcom príjemnej atmosféry. O tom niet pochýb. V kuchyni a jedálni preberajú tieto schopnosti obrusy, prestieranie, podložky na stoličky, respektíve podsedáky, záclony, dokonca i utierky a chňapky (v závislosti od štýlu interiéru). Okrem praktickosti spĺňajú kritérium dizajnu, ktorý spôsobuje, že aj za stolom sa môžete cítiť výnimočne.

Prestieranie so zimným motívom

Trendy a nadčasovosť sa nevylučujú, o aktuálnosti sa to však nedá povedať. Aj preto je ponuka textilu do kuchyne rozmanitá. Dopriať si môžete celoročné, slávnostné alebo sezónne prestieranie. Kuchynský sortiment zahŕňa jednofarebné i viacfarebné produkty, s vystúpenou štruktúrou či jednoduchým spôsobom tkania, s rôznymi motívmi (florálnymi, tradičnými ľudovými, abstraktnými, tematickými – kuchyňa, Vianoce, Veľká noc…), štýlmi (barokový vzor a pod.), to všetko v rôznych rozmeroch.

Trendy sú dané, výber široký. V konečnom dôsledku však záleží iba na vašom vkuse a osobných preferenciách. Tie sú totiž najlepšou zárukou toho, aby ste sa v interiéri cítili príjemne. Netreba však zabúdať, že stolovanie dokáže túto atmosféru podporiť, rovnako ako dokáže podčiarknuť celkové štýlové zariadenie kuchyne a jedálne.

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.