Zaostrené na kuchyňu

Na čo netreba zabudnúť?

Kuchyňa patrí k najviac obývaným miestnostiam v dome. Je miestom, kde sa stretávajú všetci počas spoločných raňajok alebo večere. Miesto, kde sa varí, hrajú sa deti, pripravuje sa školský projekt a v neposlednom rade aj miesto, kde si len tak posedíme pri káve či čaji s dobrým priateľom.

V kuchyni by sme sa v prvom rade mali cítiť príjemne, no zároveň by mala byť aj praktická. Je preto dôležité zvoliť pri jej zariaďovaní materiály, ktoré sa ľahko udržiavajú a pri čistení ktorých nestrávime dlhé hodiny. Čo sa týka farebnosti, horúcim trendom v kuchyniach sú tmavé odtiene. Majú luxusný nádych a s farbami doplnkov sa pri nich vieme nádherne vyhrať. Čo tak staviť na minimalizmus, ktorý je dnes „in“, a zvoliť do kuchyne kovové odlesky materiálov? Ak by na vás tento štýl pôsobil príliš chladne a necítili by ste sa v takejto kuchyni vo svojej koži, tak by ste si mali vybrať podľa vlastného vkusu, ktorý vám zabezpečí 100 % spokojnosť.

Základom je farba

Farba je najlacnejší spôsob, ako vynoviť akúkoľvek miestnosť. Klasická biela, sivá či béžová sú výber, ktorým nikdy nič nepokazíte. Zvoliť si môžete aj farbu prírodného dreva. Tá pôsobí teplo a útulne. Všetky tieto varianty sa hodia takmer ku všetkému a dokážu úžasne presvetliť priestor. V žiadnom prípade si nevyberajte farbu kuchyne v rovnakom odtieni, v akom je kuchynská linka. Nevynikne tak ani jedno. Vhodný je neutrálny odtieň, ktorý zvýrazní alebo doplní farbu kuchyne.

Nezabúdajte na doplnky

Doplnky by mali farebne ladiť s kuchynskou linkou a kuchyňou ako takou. K bielej je naozaj veľmi jednoduché vybrať doplnky ako obrus, prestieranie na stôl alebo utierky. Dôležitú úlohu tu zohráva sezónnosť. Na jar a leto pestré, v jeseni tmavšie a zemitejšie farby a v zime najmä červené, strieborné, zlaté či sivé. A ako nakupovať bytové doplnky, ak máte výraznú farbu kuchyne? Nemusíte si robiť starosti, pretože v tomto prípade by ste mali ladiť doplnky do tónov a použiť kombináciu maximálne 3 farieb. Trendovou farbou roka 2018 je fialová, ktorá je ťažko kombinovateľná s inými farbami, preto je potrebné dobre zvážiť výber doplnkov. Odporúčame ju zladiť s béžovou alebo bielou, ktoré len znásobia jej výnimočnosť.

Nenápadné zmeny

Zamerať sa môžete aj na bytový textil, napríklad také obrusy. Pri každodennom používaní sú praktické najmä tie, ktoré majú nešpinivú alebo vodoodolnú úpravu. Tá zabraňuje vsiaknutiu tekutiny do vlákna a vy sa tak vyhnete zbytočným škvrnám a upratovaniu. K obrusom môžete doplniť krásne a praktické prestieranie vo farbách a vzoroch od výmyslu sveta. Nemali by ste zabúdať ani na štýlové podložky na stoličky, ktoré dodajú vašej kuchyni naozajstný šmrnc a ako bonus vám navyše zabezpečia pohodlie, o akom sa vám ani nesnívalo. Dokonca aj taká chňapka, kuchynská utierka, zástera či obyčajná žinka dokážu ozvláštniť priestory kuchyne. Na zariaďovaní kuchyne si určite dajte záležať. Je dôležité, aby ste sa v nej cítili príjemne a vystihovala vaše predstavy o pohodlí a praktickosti.

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.