Vytvorte si domáce SPA

Uteráky a kúpeľňové predložky najvyššej kvality

Mali ste náročný deň v práci? Potrebujete zrelaxovať telo aj dušu, ale z domu sa vám už nechce odísť? Nemusíte. Wellness si môžete vytvoriť priamo vo vlastnej kúpeľni. Pomôžu vám v tom voňavé oleje, sviečky, napustená vaňa plná peny, relaxačná hudba, ale aj kvalitné uteráky a mäkká kúpeľňová predložka.

Ako v bavlnke

Výberu uterákov a osušiek zvyčajne nevenujeme veľa pozornosti. Často ich dostaneme ako darček a vtedy je voľba sústredená viac na dizajn ako materiál. Niekto sa zas na uterák pozerá ako na praktickú vec, ktorá má jednoducho slúžiť na osušenie. Avšak každý, kto raz použije uterák z lepšieho materiálu, si uvedomí, že na kvalite záleží.

Medzi najdôležitejšie vlastnosti, ktoré by vás pri výbere uteráka mali zaujímať, patria nasiakavosť a jemnosť. Obzvlášť ľudia s citlivou pokožkou sú hákliví na pocit, ktorý po utretí na koži ostane. Ak medzi nich patríte tiež, potešia vás uteráky s označením soft. Ako už napovedá názov, ide o mäkké, jemné uteráky, ktoré sú balzamom pre pokožku. Sú vyrobené z mikrobavlny a vďaka špeciálnej úprave ich dlhých vlákien sú mimoriadne nasiakavé, hebké a nadýchané.

Stop baktériám

Keďže baktériám, hubám či plesniam sa darí vo vlhkom prostredí, uterák pre ne predstavuje prostredie ako stvorené. Uteráky z bambusových vlákien sa vyznačujú hebkosťou a zároveň zabraňujú množeniu baktérií, čo poteší hlavne alergikov.

Kvalitu odzrkadľujú aj ďalšie vlastnosti, ku ktorým okrem mäkkosti a jemnosti patria lesk a žiarivé farby, ktoré si uteráky udržia aj po opakovanom praní. Sú odolnejšie voči mechanickému namáhaniu a menej sa zrážajú. Práve týmito vlastnosťami sa pýšia uteráky z modalových vlákien.

Komfort aj pre chodidlá

Po sprche či kúpeli niet lepšieho pocitu, ako keď si zaboríte nohy do jemného materiálu predložky do kúpeľne. Či už ide o koberček z pamäťovej peny, vysokého vlasu alebo froté materiálu, kúpeľňová predložka je základom pohodlnej a relaxačnej kúpeľne. Okrem komfortu, ktorý ponúka, chráni pred prechladnutím a zachytáva vlasy a baktérie, vďaka čomu zabraňuje roznášaniu nečistôt po celom príbytku a tiež vzniku alebo zhoršeniu alergií.

Dôležitá súčasť dizajnu

Kúpeľňová predložka nie je len praktickým pomocníkom. Vhodne zvolený dizajn a farebné ladenie k odtieňom kúpeľne zabezpečí, že predložka dotvorí celkový vzhľad miestnosti. V prípade zvolenia kontrastnej farby ku zvyšku kúpeľne sa zas stane jedinečným solitérom, ktorý oživí aj jednofarebný a minimalistický priestor.

Uteráky a osušky nezvykneme zladiť so zariadením kúpeľne. Pritom sú tiež dôležitou súčasťou kúpeľňového dizajnu. Ich farebné zjednotenie napríklad s predložkou či obkladom prinesie do priestoru pocit čistoty a uhladenosti. „Sterilnej“ bielej kúpeľni zas práve výraznými farebnými textíliami vdýchnete život.

Zopár rád na záver

  • Venujte výberu kvalitného uteráka viac pozornosti. Dennodenne namáhaná pokožka sa vám za to odvďačí.
  • Vlhké uteráky a osušky sú rodiskom baktérií. Nezabudnite ich preto vždy nechať poriadne uschnúť a meňte ich aj dvakrát do týždňa, obzvlášť v prípade alergikov.
  • Vyberte si uteráky a osušky, ktoré príjemne splynú so zariadením kúpeľne, prípadne ho svojím kontrastným vzhľadom vyzdvihnú na úplne inú úroveň. V dnešnej dobe nemusíte voliť medzi kvalitou a dizajnom.
  • Nepodceňujte význam kúpeľňovej predložky. Má svoje opodstatnenie z hľadiska zdravia aj komfortu.
  • Kvalitná predložka do kúpeľne, uteráky a osušky sú základom pre vytvorenie domáceho wellnessu. Tú pravú atmosféru dotvorí penový kúpeľ, sviečky, uvoľňujúci nápoj, relaxačná hudba, voňavé oleje či masky na pleť a vlasy.
Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.