Tipy na vianočné darčeky

Inšpirácie pre vašich najbližších

Vianoce sa pomaly blížia, a tak sa naskytá otázka, či patríte do skupiny ľudí, ktorí nad kúpou darčekov premýšľajú aj niekoľko mesiacov vopred, alebo ich naháňate na poslednú chvíľu. Ak sa chcete vyhnúť stresu a radi sa inšpirujete už teraz, pozrite si naše tipy na vianočné darčeky a milo prekvapte svojich najbližších.

Majú členovia vašej rodiny a priatelia jasnú odpoveď na to, čo by radi dostali na Vianoce? Sú tieto priania navyše i finančne dostupné a realizovateľné? Potom gratulujeme – ste súčasťou ideálneho scenára. Ak ale tápate v tom, čo by ich potešilo, možno vám pomôžu naše rady. Bytové textílie sú predsa nevyhnutnou súčasťou každej domácnosti.

Potešte mamičkine oko pri stolovaní

Spoločných obedov s celou rodinou je čoraz menej, no o to viac si ich treba vážiť. Slávnostnejšou udalosťou sa stanú aj vďaka krásne prestretému stolu. Keďže má zvyčajne takéto obedy v rukách mamina, určite ju poteší kvalitný obrus s nešpinivou úpravou, ku ktorému pridáte vhodne zladené obrúsky a prestierania. Vytvorte kombinácie podľa jej vkusu a mamina vám za to isto niečo chutné pripraví.

Pre ocinov zdravý chrbát

Sťažuje sa ocino na bolesti krížov? Cvičenie mu asi tak ľahko nenaordinujete, no kúpa kvalitného matraca by mohla pomôcť. Pokojne sa zložte s maminou a súrodencami a radšej investujte do niečoho praktického a kvalitného. Ak sa rozhodnete pre matrac, darujte s ním aj matracový chránič. Vďaka nemu si matrac čo najdlhšie zachová svoje vlastnosti, ochránite ho pred znečistením, ale aj eliminujete výskyt roztočov.

TIP
Ak by sa ocino predsa len chcel venovať aj cvičeniu, odporučte mu SM systém. Na problémy s chrbticou je to jedna z najúčinnejších metód. Pokiaľ má ale vážnejšie problémy, nezabudnite na konzultáciu s lekárom.

Nech si babka s dedkom oddýchnu

Starým rodičom treba dopriať najmä pohodlie a teplo. Mnohí z nich trávia veľa času v posteli alebo na gauči, preto sa im zíde kvalitný vankúš a paplón. Nuž a keď sa poskladáte s ostatnými členmi rodiny, môžete im ich darovať spolu s mäkkými a hrejivými obliečkami. Prihoďte plachtu a starí rodičia sa vďaka vašim darčekom budú cítiť ako v bavlnke.

S partnerom vždy zážitkovo

Je vašou spoločnou vášňou cestovanie? V tom prípade určite nič nepokazíte darovaním pobytu. Zarezervujte ubytovanie, kúpte letenky, lístky na vlak či autobus. Oddýchnite si vo wellnesse, načerpajte inšpiráciu na hradoch a zámkoch, alebo si vyčistite hlavu v horách. Vytvorte si plány, vďaka ktorým si užijete spoločný čas a načerpáte energiu. K samotným lístkom či darčekovému poukazu pripojte kvalitný uterák alebo rýchloschnúcu osušku a hor sa za dobrodružstvom.

Ak ale spoznávanie nových miest nie je pre vás a radšej si zacvičíte, výborným praktickým darčekom bude aj permanentka. Či už sa vaša polovička venuje posilňovaniu, zumbe, jumpingu alebo boxu, niekoľko vstupov „zadarmo“ ju dozaista poteší. Aby darček vyzeral pod stromčekom lepšie, pribaľte k nemu fitness osušku v praktickom balení.

Aj deti môže potešiť praktický darček

Mnoho ľudí nakupuje ratolestiam obrovské množstvo hračiek, s ktorými sa nakoniec ani nestíhajú hrať a zbytočne zaberajú miesto v detskej izbe. Už Maria Montessori, zakladateľka Montessori pedagogiky, bola zástankyňou názoru, že deti potrebujú na hranie len päť vecí: loptu, knihy, bábiku alebo plyšové zvieratko, lego alebo stavebné kocky a potreby na kreatívne využitie. Ak sa s podobným názorom stotožňujete a prikláňate sa skôr ku kúpe praktických darčekov, máme pre vás tip.

Krásny mäkký balíček, ktorý aj napriek tomu, že bude skôr praktický, poteší detskú dušu, vytvoríte jednoducho z deky a plyšového vankúšika. Či už pôjde o „plyšáka“ v tvare medvedíka, losa, zajaca či opice, váš drobec sa k nemu bude môcť kedykoľvek pritúliť. Bude mu skvelým „parťákom“ pri čítaní knihy alebo pozeraní rozprávky, a to pod mäkučkou dekou.

Drobnosť pre každého

Keď sa rozhodnete k nejakému darčeku pribaliť ešte drobnosť, nahraďte tentokrát ponožkovú klasiku rúškom. Keďže bude ešte nejaký ten čas súčasťou našich životov, niekoľko kusov sa zíde každému. Môžu sa predsa opotrebovať, roztrhnúť, znečistiť či stratiť. Navyše, rozšírením zbierky rúšok obdarovanému ušetríte čas, ktorý by strávil každý večer jeho dezinfekciou, a vďaka ďalšiemu dizajnu rúška obohatíte aj jeho šatník.

Vedeli ste, že?
Bavlnené rúška sú k pleti o niečo šetrnejšie a lepšie sajú vlhkosť. Ak už vopred viete, že budete mať rúško na tvári dlhšiu dobu, uprednostnite látkové pred jednorazovým.

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.