Moje meno je hladká bavlna a zaženiem všetky zlé sny

Spánok v znamení istoty

Zavŕtajte sa do perín oblečených do toho najlepšieho, čo príroda ponúka. Jemné bavlnené posteľné obliečky vám načerpanie síl do nového dňa spríjemnia na maximum. Budete sa cítiť ako v bavlnke, a to doslova. Nech už spíte pod klasickou, francúzskou či predĺženou perinou, tie svoje obliečky si tu určite nájdete. Hladká bavlna je skrátka stávka na istotu.

Nesklame ani náročných

Bavlna patrí k najzdravším a tiež najčastejším materiálom, ktoré zavítali do našich spální. 100 % hladká bavlna je na dotyk veľmi príjemná a mäkká, aj po častom praní na vyššom stupni si zachováva pôvodné farby a tvar. Možnosť prania pri vyšších teplotách zaručuje hygienické vlastnosti posteľných obliečok. O kvalite látky, z ktorej sú bavlnené obliečky vyrobené, vypovedá dĺžka priadze, hustota vláken a gramáž. Obliečky, ktoré sú z látky s dlhými a tenkými vláknami, sú pevné a odolné. Vyššia gramáž uvádzaná pri posteľných obliečkach neznamená automaticky kvalitu. Správne obliečky z bavlny sú priedušné, držia tvar, ale zároveň sú hebké.

Pri výbere posteľných obliečok a prestieradiel z hladkej bavlny si môžete zvoliť niekoľko základných kritérií. Okrem farby a vzoru sa zamerajte tiež na odolnosť či ľahkosť ich údržby. Farebné prevedenie závisí iba od vášho vkusu a môžete ho ľubovoľne ladiť s interiérom vášho domova. Kvalitné bavlnené obliečky nespôsobujú žiadne alergické reakcie, sú príjemné na dotyk, majú vysokú pevnosť, hrejú a dobre sajú vlhkosť. Jedinou nevýhodou je nutnosť žehlenia, pretože podliehajú krčivosti a tvoreniu záhybov.

Dotvorí celkový interiér

Hladká bavlna nájde svoje využitie nielen v spálni, ale taktiež v kuchyni a ďalších miestnostiach našich príbytkov. Azda najčastejšie sa s ňou stretávame pri stolovaní, je vhodná na obrusy, prestieranie, obrúsky a takisto kuchynské utierky. Efektne ukáže v podobe dekoračných vankúšikov.

Pranie a žehlenie hladkej bavlny

Bavlna má tendenciu zrážať sa pri praní, preto sa obvykle vyrába v o niečo väčšom rozmere, aby sa táto strata vyrovnala. Je to materiál, ktorý je vhodný pre alergikov, malé deti a všeobecne pre časté pranie, pretože je stálofarebný a nevyžaduje žiadnu zvláštnu údržbu. Bavlnené obliečky a plachty je vhodné prať prostriedkom na farebnú bielizeň a na teplote 60 ºC, ktorá zabíja roztoče a spĺňa tak predpoklady na vhodný materiál pre alergické osoby. Primeranou dávkou aviváže zabránite elektrizovaniu. Avšak, opäť platí pravidlo zvýšenej opatrnosti u osôb precitlivených na jej zložky.

Vo všeobecnosti tiež platí, že by sa bavlnené obliečky nemali nechať vyschnúť na šnúre. „Natvrdo“ presušené záhyby sťažujú žehlenie a vlákna v osnove látky sa tým môžu zbytočne poškodiť. Možno si ešte pamätáte na časy, keď naše mamy bielizeň pred žehlením nakropili. Skúste si tiež zohnať rozprašovač a bavlnenú bielizeň pri žehlení kropiť. Ochránite ju tak pred vysokým žiarom a aj žehlenie vám pôjde ľahšie od ruky.

O hladkej bavlne platí, že…

  • Bavlnené obliečky sú vhodné v akomkoľvek ročnom období.
  • Odporúčaná teplota prania je 40 – 60 °C.
  • Obliečky zo 100 % bavlny je možné prať aj na 90 °C, ale potom nie je zaručená farebná stálosť.
  • Má stály tvar a dlhšiu životnosť.
  • Šetrnejšia k pokožke z hľadiska alergií a ekzémov.

Posteľná bielizeň by mala spĺňať požiadavky na zdravotný stav a prípadné obmedzenia s ohľadom na ročné obdobie, farebnosť interiéru, vlastné preferencie a trendy, aby sme sa cítili čo najlepšie a dobre sa nám spalo. Rovnako nezabúdajme ani na deti, predovšetkým farebnosť a motívy na obliečkach môžu výrazne ovplyvniť ich psychické rozpoloženie v dobe zaspávania i kvalitu spánku. Konečný verdikt je iba na vás, pretože každému je príjemné niečo iné. V každom prípade sa držte hlavne zásady – posteľná bielizeň by mala pochádzať od dôveryhodných výrobcov.

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.