Každý deň má niekto sviatok – prekvapte blízkych jedinečným spôsobom

Tipy na darčeky, ktorými určite potešíte

Výber darčekov je náročnou úlohou. A to dokonca aj vtedy, keď sú určené pre osobu, ktorá je vám blízka a veľmi dobre ju poznáte. Mnohokrát sa totižto zdá, že mame, otcovi alebo kamarátke nič nechýba a má všetko, čo potrebuje. Chceli by ste darovať praktický darček, ktorý poteší, a zároveň z neho bude mať oslávenec aj nejaký úžitok? Pripravili sme si pre vás zopár tipov.

Darček pre ženu

Blížia sa narodeniny alebo iný sviatok vašej mamy, sestry, kamarátky alebo inej blízkej osoby ženského pohlavia? Darček, ktorý vyberiete, by mal odrážať vašu náklonnosť k tomuto človeku, a pritom by mal v nejakom smere pomôcť.

Najlepšie spravíte, keď sa odrazíte od toho, čo oslávenkyňu baví a k čomu inklinuje. Patrí k milovníčkam varenia alebo pečenia a trávi veľa času v kuchyni? Zaobstarajte jej kvalitný prístroj, ako napríklad mixér, kuchynský robot alebo odšťavovač. Ak by ste hľadali niečo originálnejšie, poobzerajte sa po strojčeku na výrobu cestovín, výrobníku zmrzliny alebo po sušičke ovocia a zeleniny.

TIP
Ak oslávenkyňu baví tráviť čas v kuchyni, vyberte jej kvalitné zariadenie. Siahnuť môžete napríklad po prestieraní, obruse, prípadne inom praktickom doplnku využiteľnom pri stolovaní.

Iným riešením sú štýlové doplnky do interiéru. Pri ich výbere však dávajte pozor. Na to, aby ste zvolili skutočne také, ktoré sa do domácnosti budú hodiť, musíte osobu a jej vkus veľmi dobre poznať. Keď viete, čo má rada, poobzerajte sa po vonných sviečkach, difuzéroch, mäkkých dekách či pohodlných vankúšoch.

Mnohé ženy poteší aj kvalitný parfum, kozmetika alebo zaujímavý šperk. Ak chcete staviť na jedinečnosť, nechajte výrobok personalizovať. Na náramok alebo prívesok napríklad môžete dať vygravírovať venovanie, prípadne text, ktorý danú osobu vystihuje alebo sa viaže k významnému momentu v jej živote.

Darček pre muža

Pri obdarovaní muža platia obdobné pravidlá ako pri obdarovaní ženy. Dôležité je, aby daný predmet odrážal osobnosť oslávenca a korešpondoval s tým, čo robí alebo čo ho baví.

Väčšina mužov inklinuje k práci vonku alebo vo svojej dielni. Vyberte im preto súpravu náradia alebo nástroje, ako napríklad kosačku, krovinorez či frézu. Skvelou voľbou je aj príslušenstvo do auta.

Ak oslávenec trávi čas v kuchyni, môžete mu zadovážiť poctivú zásteru, utierku a chňapku. Zaujímavou voľbou môže byť aj set pohárov a karafy na drahý alkohol, ktoré nájdete v rôznych prevedeniach.

Aj mužovi môžete darovať kozmetiku či šperky. Dopredu ale zistite, či niečo podobné využije, aby to nezostalo založené v zásuvke.

TIP
Nevadí vám investovať do darčeka trochu viac? Venujte originálnu maľbu na plátne, kvalitný nábytok či dokonca elektrospotrebič. Vopred si zistite, čo daná osoba potrebuje, a pokiaľ je to finančne náročnejšie, zložte sa na darček spoločne s rodinou či priateľmi.

Darček pre starých rodičov

Ak sa chystáte obdarovať starých rodičov, darček by mal spĺňať predovšetkým praktickú funkciu. Keďže staršie osoby potrebujú mnohokrát pomôcť aj pri bežných úkonoch, je dobré kúpiť niečo, čo im zjednoduší každodenné fungovanie, prípadne podporí ich zdravie.

Vhodné sú napríklad výživové doplnky – ideálne také, o ktorých viete, že ich starí rodičia dlhodobo užívajú. Vhodnou alternatívou môže byť tiež poukážka na nákup potravín, ktoré sú práve pre staršie generácie najväčšou položkou v rozpočte. Potešiť ich môžete takisto pohodlným kreslom so špeciálnou ergonomickou úpravou. K nemu pripojte aj dekoračný vankúš alebo kvalitnú mäkkú deku.

Pri výbere darčeka môžete siahnuť aj po chráničoch na matrace. Tie sa budú hodiť hlavne osobám, ktoré majú problémy s pohybovým aparátom a trávia viac času v posteli. Nie sú len ochranou pre samotný matrac, ale zvyšujú i pohodlie pri ležaní a zabezpečujú vyvážený pocit tepla.

Univerzálne darčeky, ktoré potešia každého

Potrebujete ešte zopár tipov navyše? Prinášame vám nápady na univerzálne darčeky, ktoré sa hodia všetkým bez ohľadu na pohlavie, vek alebo záľuby.

  • To, čo nesmie chýbať v žiadnej domácnosti a rozhodne poteší, sú kvalitné obliečky. Vyberajte ich podľa zariadenia a vkusu oslávenca. Ak by ste ho náhodou dobre nepoznali, môžete zvoliť jednofarebné prevedenia, ktoré sa budú hodiť do každého interiérového štýlu.
  • Vhodným darčekom, ktorým neurazíte, sú uteráky. Tie sa zídu v každej jednej kúpeľni. V rámci kúpeľného textilu siahnite pokojne aj po osuškách alebo predložkách.
  • Univerzálnym, no trochu drahším darom, je zážitok. Keď máte väčší rozpočet, investujte do výletu alebo dovolenky, a postarajte sa, aby oslávenec nazbieral nové zážitky.
  • Ak chcete, aby si osoba viac oddýchla, darujte jej predplatné streamovacích staníc, knihu alebo čítačku kníh. Zaujímavé je aj predplatné časopisu alebo iných služieb, ktoré pravidelne využíva.
  • V prípade, že ste kreatívni a stále niečo tvoríte, darček vyrobte. Okrem toho, že ním potešíte, dáte zároveň jasne najavo, že ste na obdarovaného mysleli a vložili do darčeka kúsok seba.

Praktické rady na záver:

  • Snažte sa, aby darček vždy problém vyriešil, nie ho vytvoril. Napríklad, namiesto poukážky, kvôli ktorej by musela ísť osoba do obchodu, darujte rovno nejaký predmet – samozrejme len v prípade, že viete, čo by ju skutočne potešilo.
  • Blízkeho počas roka počúvajte a zistite, čo mu chýba alebo čo by potreboval. Tieto poznatky následne využijete pri nakupovaní prekvapenia.
  • Na výber a nákup darčeka si vždy vyčleňte dostatok času. Ak ho budete objednávať z internetu, počítajte aj s dlhším dodaním.
  • Nebojte sa byť sentimentálni. Keď darček len kupujete a nevyrábate, pridajte k nemu peknú, rukou napísanú kartičku s pozdravom. Dodáte mu tak osobnosť.
  • Snažte sa, aby mal darček aj praktickú hodnotu a bolo možné ho neskôr využiť.
Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.