Čo sa nosí na jeseň v spálni?

Inšpirujte sa naším výberom

Asi najtypickejším znakom jesene je padajúce lístie, ktoré hrá rôznymi farbami. Nebojte sa priniesť si ho aj do spálne – prírodné motívy navodia pocit útulnosti a príjemnej atmosféry aj v pochmúrnych dňoch či počas choroby. Nie je to však ani zďaleka jediná možnosť. Ak tápete, aké jesenné obliečky si zvoliť, možno vám pomôžu naše inšpirácie do spálne.

Krása napadaného lístia

Ak si tiež užívate pohľad na pestrofarebné padajúce lístie, predstavte si, aké by to bolo zaspávať a prebúdzať sa v ňom. Zdá sa vám to prehnané? Skúste použiť iné motívy v typických farbách jesene, akými sú oranžová, žltá, červená a hnedá, alebo, naopak, tematiku prírody, ale v inej farebnej palete. Ani s jednou možnosťou nešliapnete vedľa.

Nebojte sa tmavých farieb

Sú praktické a počas jesene si pýtajú pozornosť o čosi viac. Zelená, hnedá, bordová aj čierna vyniknú samostatne, ale aj v kombinácii s kontrastnými farbami. Zjemníte ich béžovou, púdrovou či bielou a vďaka jednoduchým geometrickým tvarom získa vaša spálňa indiánsky či etno nádych. V prípade, že sa nebojíte výrazných spojení, pridajte k tmavým farbám zvieracie vzory a vytvorte si vlastný neprehliadnuteľný štýl.

Pre jemnejšie duše

Pre tých, ktorým sa výrazné farby v spálni nepozdávajú, sú tu bledé odtiene zemitých farieb. Béžová, bledohnedá, maslová či piesková potešia oko nejedného milovníka minimalizmu a jednoduchosti. Ak ste otvorení novým možnostiam, pokojne tieto odtiene navzájom kombinujte. Keď si ako materiál zvolíte napríklad satén alebo damask a objavia sa na ňom odtiene zlatistej, výsledný efekt bude elegantný až kráľovský.

TIP
Jesennú atmosféru dotvoria dizajnové doplnky z dielne samotnej prírody. Sušené kvety, trávy či šípky, tekvice, ale aj výtvory z gaštanov a sušeného ovocia sú finančne nenáročnými dekoráciami, z ktorých pomocou vlastnej kreativity vytvoríte originálne kúsky.

Luxusný závan orientu

Dovolenkové obdobie je za nami, no to neznamená, že si atmosféru ďalekých krajín nemôžete preniesť domov. Vďaka kombinácii oranžovej, čiernej či bielej, medených alebo mosadzných doplnkov a mnohých vankúšov pocítite aj vo vašej spálni závan orientu. Inšpirujte sa napríklad Aladinom alebo rozprávkami Tisíc a jednej noci a cíťte sa ako v paláci.

Klasika v novom šate

Čierna s bielou tvoria nesmrteľnú kombináciu, vhodnú do každého príbytku, štýlu aj počasia. Aby však nevyznela príliš stroho a obyčajne, oživte ju napríklad malinovou či vínovočervenou. Dajte však pozor, aby jej nebolo priveľa a nenarúšala vám zaspávanie. Ak sa vám tieto odtiene zdajú výrazné, nahradiť ich môžete svetlou terakotovou či bledožltou. Tiež pritiahnu pozornosť, no decentným spôsobom.

Nezabúdajte, že…
Aj keď je dizajn obliečok dôležitý, pretože dotvára celkovú atmosféru a štýl spálne, treba myslieť najmä na kvalitu a funkčnosť. Na jeseň, keď noci začínajú byť mrazivé, no stále nás poteší aj babie leto a príjemné teploty, sú ideálnou voľbou materiály s dobrými termoregulačnými vlastnosťami, vhodné na používanie počas celého roka. Výbornými spoločníkmi sa preto stanú damask, hladká bavlna, krep či satén.

Jeseň v spálni môže mať rôzne podoby, rozhodne by však mala hrať teplými odtieňmi s doplnkami, ktoré navodia pocit útulnosti a takzvanej hygge atmosféry. Veríme, že vám naše tipy budú vhodnou inšpiráciou.

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.