Čo sa nosí v lete v spálni?

Inšpirujte sa naším výberom

Počas teplých letných nocí privítame akúkoľvek formu schladenia. Jednou z nich môže byť vhodne zvolená posteľná bielizeň. Viete, aké materiály vybrať, aby sa vám aj pri vysokých teplotách spalo príjemne? Prinášame inšpirácie do spálne, ktoré schladia, privodia dobrú náladu a potešia oči.

Skôr, než sa však vrhneme na konkrétne inšpirácie, predstavme si materiály, ktoré v lete oceníte:

  • Ideálnou voľbou je džersej – ľahký, hebký a príjemne chladivý materiál.
  • Satén je výborným spoločníkom na leto vďaka svojim termoregulačným vlastnostiam.
  • Ak doma nemáte príliš teplo, určite využijete obliečky z damasku či hladkej bavlny, ktoré sa hodia celoročne.

A do čoho zaodieť posteľ v letných mesiacoch s ohľadom na dizajn? Tu je našich 5 tipov.

Doma ako pri mori

Ak sa na dovolenku nechystáte, prípadne vám čas strávený v prímorskej oblasti bude prikrátky, vneste nádych dovolenkovej destinácie aj do svojej spálne. Mušle, lode, voda, ryby, zmrzlina, slnko, piesok… To všetko sa vám môže stať inšpiráciou. Dajte si pozor jedine na prekombinovanie motívov, mohli by vás vyrušovať pri zaspávaní.

TIP
Aby ste prímorskú atmosféru zintenzívnili, kvapnite do difuzéra olej s vôňou morského vánku a zapnite si šum mora. Aj pár minút v takomto prostredí spraví divy.

Inšpirované Áziou

To, že si letnú olympiádu môžeme pozrieť len v televízii, neznamená, že si Japonsko nemôžeme priniesť domov. Základom je kvalitný matrac a minimalistické zariadenie. Obliečky voľte jednofarebné a v zemitých odtieňoch. Ak sa rozhodnete pre vzor, nech je čo najjemnejší. Inšpirovať sa môžete aj filozofiou wabi-sabi, ktorá vychádza zo spojenia s prírodou a vidí krásu v tom, čo na veciach zanechal čas.

Zakomponujte farby roka

Nedávno sme vám v tipoch do jarnej spálne predstavili farby roka 2021 podľa spoločnosti Pantone. Svojich favoritov však majú aj iné firmy. Benjamin Moore stavil na harmonickú modro-zelenú, spoločnosť Dulux zas vybrala neutrálnu hnedú. Či sa rozhodnete pre jednu z nich ako súčasť vzorovaných obliečok, alebo ich navzájom skombinujete prostredníctvom dekoračných vankúšikov a prikrývok, nešliapnete vedľa.

Nestarnúci vidiecky štýl

Milujete Provensalsko, Toskánsko alebo náš slovenský vidiek? V tom prípade vo vašej spálni nesmie chýbať drobný kvetinový či kockovaný vzor. Takéto obliečky vyniknú v bielej alebo krémovej miestnosti, ktorej vidiecky šarm podčiarkne nábytok s priznanou patinou a levanduľa či lúčne kvety vo váze. Vankúšiky, prikrývky a drobné dizajnové doplnky laďte do neutrálnych a prírodných odtieňov.

Farebný závan exotiky

Nielen slnečné lúče vnášajú do našich duší radosť. Inšpirujte sa exotickou flórou a faunou a oblečte svoju posteľ do rozmanitých farieb. Ak ste odvážnejší typ, skombinujte krikľavé farby s výraznými vzormi. Hrajte sa s výberom a vytvorte si doma farebný raj. Veď kedy, keď nie v lete?

Vedeli ste, že?
Každá farba na nás vplýva inak. Kým červená podporuje chuť do jedla, zelená navodzuje relax, žltá zas prebúdza optimizmus a oranžová štartuje kreativitu. Vo všeobecnosti nás sýte farby udržujú bdelých, svetlé odtiene naopak upokojujú.

Ak máte iné nápady na letnú spálňu, budeme radi, keď sa s nami o ne podelíte. Inšpirujme sa navzájom a nesnívajme o spálňových oázach. Snívajme v nich.

Leto v spálni
Vyberte si z ponuky produktov predurčených na letné obdobie.

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.