Zariaďovanie v znamení luxusu – kúpeľňa

La dolce vita

Hranice medzi luxusom, komfortom a praktickosťou sa posúvajú. Aj pre zariadenie kúpeľne platí, že priestor, ktorý kedysi slúžil ako výhradne úžitková miestnosť, v súčasnosti nadobúda i relaxačnú podobu. Práve z tohto dôvodu má pri otázke, ako prerobiť kúpeľňu, zmysel hovoriť o doplnkoch, ktoré jednak dotvárajú interiér a taktiež odrážajú samotný štýl bývania, ako aj váš životný štýl.

Sila doplnkov

Bez ohľadu na to, či je kúpeľňa malá alebo priestranná, nesie sa v modernom alebo tradičnom duchu, doplnky majú akúsi zázračnú moc podčiarknuť jej celkový dizajn. Dokážu však zastať i hlavnú úlohu udávania štýlu interiéru. Sú preto viac ako vkusnou dekoráciou a ich výber by mal byť v harmónii s technologickými vychytávkami, spoľahlivou armatúrou a kvalitnou sanitou.

Zariaďovanie či prerábka kúpeľne sú nespornou investíciou do budúcnosti. Predchádza im precízne plánovanie, niekedy i hľadanie kompromisov. S doplnkami je to predsa len trochu inak. Máte slobodnejšiu ruku pri rozhodovaní a tiež možnosť držať sa trendov. Pripúšťame, že nadčasovosť je skvelou voľbou, ale kúpeľňa má rada kreativitu a variabilnosť a tie si pri doplnkoch či dekoráciách môžete dovoliť.

Na dotyk príjemné

Luxusná kúpeľňa zahŕňa aj doplnky, bez ktorých sa vaša hygienická rutina nezaobíde. Napriek tomu sú pri zariaďovaní podceňované. Uteráky tvoria jej neodmysliteľnú súčasť a ich výber bežne určuje cena. Pritom materiál má, obzvlášť v súčasnosti, vplyv aj na zdravie človeka. Kvalitné uteráky sú príjemné na dotyk a šetrné k pokožke. Navyše, mikrobavlna s bambusovým vláknom, bavlna s modalom či 100 % česaná bavlna vám budú výborne slúžiť aj po mnohých praniach. Na lacných osuškách jednoducho neušetríte.

TIP
Uteráky môžete zavesiť na dizajnové držiaky, avšak miesto im môžete nájsť aj v štýlových prútených košíkoch a originálnych úložných boxoch. Môžu však plniť aj účel interiérového doplnku – čisté náhradné uteráky viete vkusne poskladať a uložiť na viditeľné miesto.

Viete, že aj kúpeľňová predložka môže tvoriť súčasť luxusného zariadenia kúpeľne? Brať ju ako samozrejmosť je v poriadku. Napokon, jej úlohou je predovšetkým praktickosť. No ak sa vaše chodidlá dotknú hrejivo hebkého materiálu, pocítite ten rozdiel a sami zistíte, že pohodlie má v kúpeľni čestné miesto. Nejde len o komfort – kvalitné podložky sú rýchloschnúce, ľahko udržiavateľné v čistote a bránia pošmyknutiu. Rozmanité farby, motívy a vzory z nich robia adeptov do štýlovo rôznorodých priestorov.

TIP
O extra pohodlie po kúpeli či sprche sa postará župan alebo kimono. Príjemnou pre telo bude najmä bavlna a mikrovlákno. Dajte im šancu v podobe (nielen) večernej náhrady za domáce oblečenie a uvidíte, že si ich zamilujete.

Užitočné aj luxusné

Kvalitné textilné doplnky dokážu urobiť z kúpeľne luxusný wellness. Nezabúdajte však na to, že s interiérom by mali vzájomne ladiť. Pri ich výbere majte na zreteli tento súlad – váš domov môže byť krajší aj vďaka správne zvoleným farebným a materiálovým kombináciám.

Na jeho zatraktívňovaní budú mať podiel aj ďalšie, hoci menej nápadné kúpeľňové doplnky. Aroma difuzér s vašou obľúbenou vôňou, sviečka v exkluzívnej nádobe či izbová rastlina na nevšednom podstavci. Nesmú chýbať ani originálne dózy a organizéry sľubujúce viac ako prehľad v kozmetických prípravkoch, či dávkovače mydla, ktoré sú samy osebe estetickou záležitosťou – aj drobnosti vedia byť odpoveďou na otázku „Ako zariadiť kúpeľňu?“. Súhlasíte?

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.