Vianočné dekorácie do každého priestoru

Vyzdobte interiér i exteriér a pripravte sa na najobľúbenejšie sviatky v roku

Na Vianoce, jedno z najkrajších období roka, sa treba správne pripraviť. Okrem pečenia chutných koláčikov, počúvania vianočných piesní a pozerania obľúbených rozprávok a filmov je dôležité myslieť ešte na jednu vec. Tou je výzdoba, ktorá by nemala chýbať v žiadnej miestnosti. Ako si vyzdobiť príbytok, aby z neho sálala príjemná vianočná atmosféra? Máme pre vás zopár praktických tipov!

Zdobenie začnite v obývačke

Celé vianočné zdobenie začnite v srdci domova, ktorým je obývačka. Tá je centrom diania, kde sa stretávate nielen s rodinou, ale takisto s priateľmi a ďalšími hosťami. Na dekore si dajte záležať a okrem stromčeka myslite aj na detaily. Na police alebo kozub zaveste girlandu a na stôl umiestnite pekný aranžmán. Ten si môžete urobiť aj sami. Stačiť vám naň budú len šišky, šípky, ihličie a gaštany, prípadne kupované vianočné ozdoby.

Aby bola obývačka útulná aj po funkčnej stránke, nezabudnite na textil. Mäkké vankúše zaistia, že si počas pozerania vianočných filmov môžete zdriemnuť, a vďaka prikrývkam a vianočným dekám vám nebude zima ani vtedy, keď v krbe vyhasne aj posledný plamienok. Dekoračné vankúšiky môžete zároveň obliecť do zaujímavých vianočných návliečok, čím len podporíte pravú rodinnú atmosféru.

Bavlnené obliečky s motívom snehuliaka

TIP
Pred kúpou vianočných dekorácií sa najprv rozhodnite, do akých farieb budete domácnosť ladiť. Príliš veľa rôznych odtieňov môže pôsobiť chaoticky a nepekne. K moderným farebným kombináciám určeným na Vianoce 2022 sa radí klasika vo forme červenej a zelenej, romantika v prevedení ružovej, bielej a zlatej, a elegancia, ktorú charakterizuje kombinácia smaragdovozelenej, striebornej, bielej a tmavomodrej typická aj pre škandinávske Vianoce.

Myslite tiež na chodbu, priechodné a pracovné miestnosti

Keď ozdobíte obývačku, presuňte sa aj do ostatných miestností, akými sú chodba, pracovňa či kuchyňa. Ani v týchto priestoroch by totiž nemal chýbať pravý duch Vianoc. Aby dekorácie zbytočne nezavadzali, zamerajte sa na praktické kúsky, ktoré môžete využívať počas celéhosviatočného, ale i zimného obdobia.

Do kuchyne si vyberte taniere a poháre s vianočným motívom, tematické chňapky, zástery, utierky, obrusy či dokonca podložky na stoličku. Miestnosť skrášli aj originálne prestieranie s motívom vločiek, vianočných stromčekov, Santa Clausa či sobov.

Bavlnená utierka s motívom polárnych domčekov

Vianočné dekorácie následne nesmú chýbať ani v chodbách, na schodisku alebo v priechodných miestnostiach. Na schodisko môžete zavesiť girlandu. Do chodby umiestnite imelo a na zem koberec s vianočným motívom.

Vytvorte si spálňu ako z rozprávky

Aby ste mohli pocítiť pravú atmosféru sviatkov, svoj príbytok vyzdobte úplne celý vrátane miestností, kde oddychujete, relaxujete a naberáte novú energiu. Jednou z nich je spálňa – do nej môžete priniesť ducha Vianoc pomocou mäkkých dekoračných vankúšov a diek, ktoré ju zútulnia.

Ak by lôžkoviny nemali vianočný motív, všetko dokážete vyriešiť pomocou vianočných obliečok na posteľ. Tie môžete dokonca pravidelne meniť, vďaka čomu bude miestnosť vyzerať vždy inak.

Okrem spálne nezabúdajte ani na ďalšie oddychové miestnosti, ako je napríklad detská izba. Dieťa určite potešíte klasickými alebo 3D vianočnými obliečkami inšpirovanými obľúbenými rozprávkami. K ďalším dekoráciám ako stvoreným do izbičiek pre deti sa radia mäkké koberce, farebné girlandy a svetelné reťaze. Deti môžete potešiť aj plyšovým vankúšikom, ktorý im bude robiť spoločnosť počas dlhých zimných večerov.

Plyšový losík Elgar

Spolu so spálňou a detskou izbou skrášlite aj hosťovskú izbu. Nikdy neviete, či niekto z hostí u vás náhodou nebude chcieť prespať. Do tejto časti domácnosti netreba veľa dekorácií. Stačia len vianočné obliečky a tlmené osvetlenie. Keď máte viac času, môžete sem umiestniť aj girlandu alebo ikebanu.

TIP
Vianočná posteľná bielizeň by vám rozhodne nemala chýbať. Posteľ je dominantou a pritiahne pozornosť. Keď ju ozdobíte sviatočnými lôžkovinami, vytvoríte pravú atmosféru Vianoc.

Saténové obliečky Lapland

Pamätajte takisto na exteriér

Keď ozdobíte celý interiér, presuňte sa do exteriéru. Pekne ozdobené okolie domu priláka pohľad každého okoloidúceho a vyčaruje úsmev na tvári. Na vchodové dvere zaveste masívny vianočný veniec. Ten môžete doplniť aj svetielkami, aby ho bolo vidno aj po tom, ako sa zotmie. Vhodné je tiež osvetlenie strechy, brány či dokonca stromov.

Fantázii sa medze nekladú a počas Vianoc to platí dvojnásobne. Vyberte si jednu z farebných kombinácií určených pre tento rok, zaobstarajte si moderné dekorácie a začnite zdobiť nie jednu, ale rovno všetky miestnosti v domácnosti spolu s exteriérom.

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.