Čo sa nosí v zime v spálni?

Inšpirujte sa naším výberom

Obliečky s vianočnou potlačou sú neoddeliteľnou súčasťou zimnej posteľnej výbavy. Zimu však charakterizuje aj množstvo iných motívov, inšpirovaných najmä samotnou prírodou. Zaspávajte obklopení hviezdnou oblohou, alebo sa prebúdzajte v zasneženom lese. Nedržte sa len zaužívaných pravidiel či farieb, ktoré sú pre zimu typické. Vytvorte si doma svoju vlastnú zimnú rozprávku, ktorú možno doplnia aj naše inšpirácie do spálne.

(Ne)tradičná červená

Vianoce sú zvyčajne jediný čas, kedy si do spálne vpúšťame červenú farbu. Podľa typológie totiž patrí skôr do kuchyne či pracovne, keďže podporuje chuť do jedla, podnecuje k aktivite a rozprúdi konverzáciu. V malom množstve a v kombinácii s jemnými farbami a vzormi však skutočne zahreje a navodí to pravé čaro sviatočných zimných dní.

Ako v zasneženom lese

Spomeňte si na tú snehovú nádielku, ktorou bola obklopená Nastenka, keď išla za Mrázikom. Kedysi zimná samozrejmosť, ktorá sa však kvôli globálnemu otepľovaniu z mnohých končín vytratila. Prečo teda túto nádheru nevdýchnuť aspoň spálni? Biele obliečky s potlačou stromov, kríkov či lesných zvierat doplňte jednofarebnými dekoračnými vankúšmi či prikrývkou a získate veľmi vkusný, príjemný a prírodný spálňový „look“.

TIP
Pocit zasneženej lesnej krajiny dotvoríte prostredníctvom vône . Pridajte pár kvapiek esenciálneho oleja s vôňou ihličnanov do difuzéra či arómalampy. Olej nielenže umocní atmosféru, no zároveň vám pomôže uvoľniť aj dýchacie cesty. Vôňou smreka navyše znížite nervozitu i únavu.

Vytvorte si vlastné ľadové kráľovstvo

Netreba sa držať len typických vianočných farieb, akými sú červená, zelená, snehobiela či zlatá. Ľadové kráľovstvo, samozrejme len na pohľad, vytvoríte kombináciou tyrkysovej alebo nebeskej modrej a striebornej či teplejších odtieňov bielej. Chýbať nesmú vločky a hviezdy, prípadne snehuliaci. Kráľovský efekt dotvoria luxusné materiály, ako damask či satén.

Pod hviezdnou oblohou

Nemusíte spať vonku, aby ste to docielili. Vytvorte oblohu posiatu hviezdami a inými vesmírnymi telesami zo svojho paplóna a vankúša. Ktovie, možno sa tak lepšie napojíte na mesačný cyklus a podporíte dobrý spánok. Navyše, hviezda je jedným z hlavných symbolov Vianoc. Predstavuje naše túžby a sny, za ktorými si treba ísť. Troch mudrcov priviedla až do Betlehema k Ježiškovi. Kam zavedie vás? 🙂

Sprievodca spánkom
Vytvorte správnu kombináciu posteľných doplnkov vďaka nášmu praktickému e-booku.

Niečo pre minimalistov

Rozličné motívy, potlače a farby nemusia byť pre každého. Ak je vaše srdce verné minimalizmu, pokojne zahaľte posteľ len do jednej farby. Snehobiela je neutrálnou a typickou zimnou voľbou. Ak sa vám však nepozdáva alebo viete, že u vás vydrží čistá rekordne krátko, použite tlmenejšie odtiene bielej, alebo si vyberte akúkoľvek farbu, ktorá vás pred spaním upokojí. Vhodné sú pastelové a svetlé zemité tóny, vyhnúť by ste sa mali sýtym a krikľavým. Ak chcete byť „in“, použite farbu roka 2022 od spoločnosti Pantone – Very Peri.

Nezabúdajte, že…
Dizajn nie je všetko, stavte najmä na kvalitný materiál. Flanelové obliečky zahrejú aj v tých najväčších mrazoch, satén, damask, hladká bavlna či krep vďaka výborným termoregulačným vlastnostiam ponúknu pocit pohodlia počas všetkých ročných období.

Zima v spálni má pomerne dlhé trvanie, preto jej nemusíte venovať len typicky vianočné motívy. Zadovážte si materiály, pod ktorými sa budete cítiť príjemne v chladnejších mesiacoch a budú navodzovať pocit rozprávkovej zimnej atmosféry. Stačí popustiť uzdu svojej fantázii.

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.